Chirostenotes Vânătorul fără dinți

INDEX

Genul Chirostenotes cuprinde o serie de specii de dinozauri sauropode theropode oviparoide care au trăit pe planetă acum aproximativ 70 de milioane de ani.

Această etapă este cunoscută sub numele de perioada cretacică, iar acest grup de animale dispărute au existat în zona cunoscută acum sub numele de America de Nord.

Dinozaurul Chirostenotes

Este un ovirraptorid care avea caracteristicile clasice ale grupului, dar și altele mai diferite, care sunt încă în curs de studiu, deoarece sunt foarte diferite de ovirraptoridele care au fost găsite în Asia, cum ar fi binecunoscutul Oviraptor.

În ceea ce privește membrele, membrele anterioare erau mai lungi decât cele ale rudelor lor asiatice, în timp ce membrele posterioare par să fi fost mai puternice.

Este posibil ca acest gen, Chirostenotes, să fi fost alcătuit din specii mai puternice decât cele asiatice, foarte asemănătoare cu casuarii de astăzi.

Dimensiunile acestui animal ajungeau până la 3 metri lungime și 50 de kilograme greutate. Deși părea mai mic decât cei asiaticii, este posibil ca puterea sa să fi fost mai mare.

Vrei să afli mai multe despre acest dinozaur? Atunci vă îndemnăm să citiți acest articol în care vă prezentăm toate informațiile despre Chirostenotes.

Taxonomia Chirostenotes-ului

  • Chirostenotes aparține regnului Animalia.
  • Acest dinozaur face parte din phylum Chordata.
  • Clasa sa este Sauropsida.
  • Chirostenotes aparține superordinului numit Dinosauria.
  • Ordinul său se numește Saurischia.
  • Chirostenotes aparține subordonării numite Theropoda.
  • Face parte din infraordinul Oviraptorosauria.
  • Face parte din familia numită Caenagnathidae.
  • Genul său este Chirostenotes.

Este important de menționat în acest moment că acest gen este reprezentat de o singură specie, C. pergracilis, specia tip pe baza căreia au fost făcute toate descrierile științifice.

Cu toate acestea, această clasificare s-ar putea schimba dacă se găsesc noi rămășițe fosile din același gen, dar cu suficiente dovezi pentru a fi considerate specii distincte.

Istoria acestui dinozaur

Acesta este un specimen ale cărui rămășițe au fost găsite într-o formațiune identificată sub numele de Dinosaur Park.

Aceasta este o formațiune faimoasă situată în regiunea Alberta, care de mulți ani a adus mari contribuții în lumea științei, în special în domeniul paleontologiei.

În ciuda descoperirii importante, denumirea și clasificarea laborioasă a acestui dinozaur nu a fost ușor de realizat.

Acest lucru se datorează faptului că până în prezent oamenii de știință au încă anumite confuzii și controverse care sunt foarte greu de clarificat sau de rezolvat.

Știați că ? …

Numele oficial Chirostenotes i-a fost dat cu mai puțin de un secol în urmă, în 1924, de remarcat că la acea vreme erau disponibile doar oasele de la membrele superioare ale animalului.

După mulți ani de muncă și efort investit în explorări și cercetări, oasele picioarelor Chirostenotes-ului au fost în sfârșit găsite, la exact opt ani de la "primul contact" cu rămășițele inițiale.

Chirostenotes 

La acea vreme, un grup de oameni de știință de prestigiu a avut îndrăzneala de a-i da un nou nume oficial, care este amintit ca Macrophalangia, ceea ce înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât "degete lungi". Astăzi, acest termen este considerat sinonim.

Din acel moment, comunitatea științifică a devenit conștientă de nenumăratele greșeli pe care le făcea atunci când numea sau denumea aceste specimene dispărute, astfel că a încercat măcar să fie mai atentă la fiecare explorare, studiu sau descriere.

Atunci, acest animal a fost descris ca fiind un dinozaur care își baza dieta pe consumul de carne de la alte animale din vremea sa.

Această concluzie s-a dovedit în cele din urmă a fi corectă de-a lungul anilor, dar acum a apărut îndoiala dacă să clasifice acest animal ca fiind aceeași specie sau ca o specie total diferită de cea pe care o crezuseră anterior.

Este important de menționat faptul că nici până în ziua de azi diverse rămășițe descoperite nu au fost atribuite corect unei anumite specii.

Caracteristicile Chirostenotes-ului

Numele Chirostenotes provine din greaca veche și înseamnă literal "cu mâini înguste", referindu-se la membrele sale superioare lungi care se terminau cu degete subțiri, și gheare puternice .

Un alt aspect important de menționat despre acest dinozaur este că avea o creastă și un cioc. Dinții găsiți nu corespundeau cu celelalte rămășițe fosile, astfel că s-a stabilit că Chirostenotes nu avea dinți.

Chirostenotes 

Lungimea acestor dinozauri era de aproximativ 2,85 metri, iar de la sol până la șold ajungeau la o lungime de 90 de centimetri, cântărind aproximativ 50 de kilograme.

În ceea ce privește maxilarul lor, care reprezintă o parte importantă a structurii animalului dispărut, putem afirma că au fost găsite rămășițe importante ale acestora și imediat s-a ajuns la concluzia că face parte din familia Caenagnathus.

Chirostenotes 

Această denumire oficială este cea care în prezent dă denumirea familiei din care face parte și dinozaurul nostru.

Din acest motiv, atunci când au fost găsite oasele maxilarului, mulți experți au crezut în mod eronat că este vorba de fapt de o pasăre preistorică, dar și-au revenit repede și și-au corectat greșeala fără întârziere.

De curând, un alt grup de cercetători de prestigiu a observat niște rămășițe care fuseseră extrase cu doar un an înainte de descoperirea acestui animal, ceea ce li s-a părut destul de ciudat, deoarece aceste oase nu fuseseră încă studiate sau raportate.

Cu toate acestea, ei și-au permis să o facă oricum, realizând o serie de progrese importante pentru a cunoaște puțin mai bine acest animal.

Var putea interesa și

Go up