Ichthyosaurus 

Ichthyosaurus - un delfin drăguț de acum milioane de ani

INDEX

Ichthyosaurus a fost un gen de reptilă cu un aspect foarte particular. A coexistat cu primii dinozauri care au apărut pe Pământ, în special în perioada triasică (acum aproximativ 210 milioane de ani, fiind sprea sfârșitul acestei perioade).

Ichthyosaurus a fost clasificat în grupul reptilelor sauropidice ihtiopterigiene.

După cum spunem, aspectul său a fost foarte ciudat, deoarece aspectul său ne duce cu gândul la un amestec de pești și delfini.

Ichthyosaurus
Ichthyosaurus

De fapt, numele său înseamnă „pește-șopârlă” și provine din greacă.

Și, deși ne amintește foarte mult de delfin în ceea ce privește aspectul, trebuie să avem clar că delfinul este un mamifer, în timp ce Ichthyosaurus este în mod clar o reptilă.

Despre acest detaliu și multe altele vom vorbi mai jos, aici vri găsi cele mai multe informații despre Ichthyosaurus din întregul internet vorbitor de Română.

Ichthyosaurus Taxonomia

  • Specimenul aparține regnului Animalia.
  • Această reptilă corespunde filului Chordata.
  • Clasa sa este Sauropsida.
  • Ordinea lor se numește Ictiozaurie.
  • Se află în cadrul familiei numite Ichthyosauridae.
  • Genul său este Ichthyosaurus.

Ichthyosaurus Istoria

Pentru a fi mai exacți, vom specifica că această reptilă a existat pe pământul de la sfârșitul triasicului pină la începutul jurasicului. Aceasta ar fi între 210 și 140 de milioane de ani în urmă, mai mult sau mai puțin.

Ichthyosaurus
Istoria Ichthyosaurus

Mary Anning a descoperit la sfârșitul secolului al XIX-lea o structură osoasă completă care se afla într-o stare bună de conservare, în Anglia; Datorită căreia a fost posibil să aflăm cum era modul lor de viață, pe lângă multe alte detalii.

Acestea fiind spuse, trebuie remarcat faptul că acest delfin preistoric a fost descoperit pe continentul european, în special în Belgia, Anglia și Elveția.

Deși cele mai importante descoperiri ale acestui exemplar au fost făcute în țara central-europeană a Germaniei, mai exact în zona Holzmaden; loc în care au fost găsite un număr mare de rămășițe, chiar sute de fosile ale acestei reptile, care, de asemenea, au ajutat foarte mult să discearnem natura și originea acestui dinozaur marin.

Știați că?

Fosilele găsite erau într-o stare atât de bună și erau atât de multe încât au facilitat foarte mult reconstrucția totală a animalului.

Ichthyosaurus
Fosil Ichthyosaurus

Deși poate ceea ce a atras cel mai mult atenția la toate aceste fosile este că în interiorul lor au fost găsite rămășițe ale altor animale, ceea ce ne face să presupunem că ar fi putut fi descendenții lor, ajungând la concluzia sigură că Ichthyosaurus ar fi fost un animal vivipar.

Ichthyosaurus și caracteristicile lui

Acest dinozaur marin, de apă puțin adâncă, ar fi putut măsura până la câțiva metri lungime.

O altă curiozitate a acestui dinozaur este că avea trei structuri foarte caracteristice în anatomia sa:

  • una dintre aceste structuri era înotătoarea sa situată în zona dorsală compusă din țesut cărnos, similar cu cea a rechinilor.
  • cea de a doua structură ar corespunde filelor caudale sau aripioarelor caudale, care au crescut pe vertebrele inversate ale cozii.
  • iar cea de a treia caracteristică izbitoare în ceea ce privește forma sa este cea a cozii sale, care este similară cu cea a unui pește.

… ei bine, asta și că avea patru aripioare pe părțile laterale ale corpului, două în față și două în spate.

Ichthyosaurus
Ichthyosaurus

Cu această fizionomie, Ichthyosaurus ar putea înota cu aproximativ 45 km / h, lucru care nu este deloc rău.

Ca un bun carnivor, avea un maxilar prevăzut cu mulți dinți ascuțiți, cu care își prindea și își rupea prada.

Se știe că structura osoasă a zonei urechii acestui animal era destul de grotescă, adică avea un os solid, prin care sunetul ajungea la urechea internă prin vibrațiile care erau produse de apă.

Văzul era cel mai dezvoltat dintre toate simțurilr sale, cu ochi săi uriași și sensibili de aproximativ 7 cm, care erau protejați de plăci osoase,își cauta hrana necesară pentru a supraviețui și putea vedea prădătorii...

Cu ce se hrănea Ichthyosaurus

Dieta lor se bazează în principal pe pești mai mici decât ei și unele moluște preistorice deja dispărute, cum ar fi belemnitele și amoniții.

Și, la rândul său, a servit ca pradă altor specii mai mari de ictiosari.

Ichthyosaurus
Depredator Ichthyosaurus

O curiozitate de Ichthyosaurus

La început, s-a crezut că Ichthyosaurus a ajuns pe continent pentru a-și depune ouăle, pentru că se credea că este ovipar, lucru care ulterior a fost refuzat pentru ca sa ajuns la concluzia ca a fost vivipar.

Ceea ce pare să se fi întâmplat de fapt este că femelele țineau puii în pântece până când erau suficient de dezvoltați pentru a putea trăi singuri afară.

Nu se știe cel puțin pentru moment, dacă acești pui sunt la început în ou, care eclozează în interiorul uterului, rămânând acolo până când sunt gata să iasă afară (Ceva care se întâmplă în unele tipuri de rechini) Sau dacă acești pui s-au dezvoltat direct din primul moment din pântece.

Desigur, odată ce s-au născut, trebuiau să înoate rapid pentru a se ascunde în locuri puțin adânci în care niciun prădător nu le-a putut prinde.

Și acest articol și toate informațiile pe care le avem despre acest dinozaur carnivor de pe fundul mării au ajuns la sfârșit.

Var putea interesa și

Go up