Specii de Pești

speci de pesti

Cate specii de pești există?

INDEX

De la cei mai mici pesti, cum sunt ciprinidele, care nu au mai mult de 8 milimetri lungime, până la rechinul balenă, unul dintre cei mai mari pești care trăiesc în ocean, care poate ajunge până la 12 metri, putem găsi o mare varietate de pești diferiți.

Există peste 27.900 de specii de pești, atât de apă dulce, cât și de apă sărată, care pot trăi în medii cu temperaturi cuprinse între 40 și -2°C.

Care sunt câteva caracteristici ale peștilor?

Toți trăiesc într-un mediu acvatic și au un creier protejat de o carcasă craniană și o regiune bine diferențiată asemănătoare capului, acesta adăpostește ochii, dinții și alte organe senzoriale.  Majoritatea peștilor sunt vertebrate ale căror vertebre sunt dispuse pentru a proteja măduva spinării, respiră în principal prin branhii și au mai multe perechi de membre, sub formă de înotătoare, cu ajutorul cărora se deplasează. Sunt, de asemenea, organisme care nu își pot regla temperatura internă a corpului și ale căror corpuri sunt acoperite de solzi pentru a se proteja.

Există multe excepții de la aceste linii directoare: de exemplu, unii pești sunt nevertebrate, iar alții nu au solzi; unii guvizi pot trăi în afara apei; peștii cu plămâni ies din apă pentru a respira; lamprea nu are înotătoare perechi; iar tonul este un pește cu sânge cald, dar acestea sunt caracteristicile definitorii ale peștilor.

Go up