Bichon Maltez

INDEX

Bichonul Maltez - este mic, alert și afectuos, maltezul este o rasă foarte veche și a fost apreciat de-a lungul istoriei din diferite motive.

Bichon Maltez

30 de lucruri pe care nu le știai despre bichonul maltez

Bichon Maltez este un câine de rasă mică cu un caracter afectuos, oarecum nervos și destul inteligent. Sunt una dintre cele mai vechi rase mici, datând cu siguranță din epoca romană și, conform unor indicații, chiar mai de demult. A fost considerat parte a familiei terrierilor mulți ani, dar se știe deja că nu îi aparține.

Deși nu are nevoie de o cantitate mare de exerciții pentru a rămâne sănătos, îi place să-l practice și mai ales să se joace, atât cu oamenii, cât și cu alți câini. Caracterul său este echilibrat și docil, deși fără o educație bună poate deveni un câine nervos și neliniștit.

De obicei cântărește maximum 4 kg. Este un câine foarte compact, deoarece are aceeași lungime de la crucea încheieturii picioarelor din față până la sol ca de la cruce până la nașterea cozii și este foarte rezistent. Nu există o diferență mare între masculi și femele, ca și în cazul altor rase.

Blana Bichonului maltez nu are mai multe straturi, prin urmare îngrijirea sa este relativ ușoară, nu îi cade aproape niciun fir de păr și provoacă mai puține simptome la persoanele care suferă de alergii. Îngrijirea acestuia necesită periaj frecvent și o dietă bună.

În ceea ce privește caracterul său, poate fi destul de suspicios față de străini, deci necesită o bună socializare încă de când e mic. Nu este ceva îngrijorător, deoarece caracterul său este docil și sociabil din fire și, cu o educație de bază, fără eforturi mari, îl vom face la fel de sociabil pe cât poate fi maltezul.

Este un câine foarte obișnuit de găsit în familiile cu copii, datorită răbdării, liniștii și naturii sale jucăușe. Desigur, el este întotdeauna alert și să nu vă mirați că latră când percepe un sunet ciudat. Aceasta face ca maltezul să fie un câine excelent de „alarmă”.

Este un animal optimist și un tovarăș perfect pentru întreaga familie. În plus, are o sănătate foarte rezistentă (ceva deosebit într-o rasă atât de veche și care a fost perpetuată de intervenția umană); Are doar o tendință spre obezitate (deci trebuie să vă menținem întotdeauna programul de vaccinare actualizat) și conjunctivită. Pe scurt, nimic care nu este împiedicat cu vizitele regulate la medicul veterinar.

Bichon Maltez

Bichon Maltez originea sa

Este una dintre cele mai vechi rase mici din vest. Potrivit lui Darwin, se spune că datează din aproximativ 6000 î.Hr. și că împăratul Tiberius Claudius avea un câine din această rasă.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - Sunt buni însoțitori de drum

Deși originea sa este mediteraneană, se crede că romanii au adus această rasă în Asia în expedițiile lor, deoarece au fost găsite opere de artă unde sunt reprezentați câini foarte asemănători cu maltezii.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - Vânător în trecut

Bichonul maltez a fost folosit de oameni ca însoțitor în călătoriile lor, deoarece datorită dimensiunilor mici și a naturii sale active era ideal pentru vânătoarea rozătoarelor pe nave.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - dezvoltarea sa istorică

La scurt timp, în Evul Mediu, a început să fie apreciat ca un câine de companie de clasă superioară pentru dimensiunile sale reduse, frumusețea blăni și caracterul său bun.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - Origine

Originea sa este confuză se spune că numele său provine din cuvântul egiptean „malat”, care înseamnă port sau refugiu. În ciuda a ceea ce se crede, nu este clar că a venit din insula Malta.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - un bun însoțitor

A fost unul dintre câinii cei mai apreciați de negustori, pentru inteligența și dimensiunile reduse, și de femeile din clasa superioară, pentru frumusețea și caracterul său afectuos.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - este rezultatul mai multor încrucișări

Se pare că la început a fost oarecum mai mare decât maltezii pe care îi cunoaștem acum și că între secolele al XVII-lea și al XVIII-lea a fost încrucișat cu alte rase mai mici cu intenția de a-l „îmbunătăți” pentru standardele vremii.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - Rasa recunoscută la nivel internațional

În 1954 (surprinzător de târziu pentru o rasa veche) Bichonul maltez a fost recunoscut oficial de FCI (Federation Cynologique Internationale).

Bichon Maltez

Bichon Maltez - și celebritățile

Unii bichoni maltezi celebri sunt Foxhugh, cățelușa lui Elvis Presley sau Maf, un mic cadou maltez de la Frank Sinatra pentru Marilyn Monroe.

Bichon Maltez

Caracter imbatabil

Sunt câini care sunt foarte apreciați pentru caracterul lor: afectuos, cu un puternic instinct protector și destul de inteligent.

Bichon Maltez

Blană caracteristică

Blana sa este lungă, foarte moale și fină (deși rezistentă), de un alb imaculat, deși uneori poate dobândi tonuri crem în anumite părți.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - „Alarma” câinilor

Datorită instinctului lor mare de protecție și, în ciuda dimensiunilor lor reduse, sunt câini de pază buni, nu atât pentru apărare casei, ci ca „alarmă”, pentru a avertiza despre posibile anomalii sau intruși latrând.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - pentru terapie

Sunt buni și ca câini de terapie, în special pentru copii și persoanele cu probleme de auz.

bichon maltes8 ▷ 2024

Bichonul Maltez are o adaptabilitate mare

Au o mare capacitate de adaptare, așa că vor putea trăi fără probleme atât în ​​oraș, cât și într-o casă cu spații exterioare și nu necesită mult exercițiu.

Bichon Maltez

Este indicat pentru persoanele care suferă de alergii

Sunt una dintre rasele considerate „hipoalergenice”, deși, așa cum spunem întotdeauna, nu există rase de acest tip; dar este adevărat că este una dintre rasele care provoacă cele mai puține simptome la persoanele care suferă de alergii.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - și ochi lor

În ceea ce privește îngrijirea lor, aceștia au o sănătate puternică, dar sunt predispuși la conjunctivită datorită acumulării de murdărie în părul din jurul ochilor. Trebuie să tăiem cu grijă acel păr (sau să-l ducem la îngrijitorul câinilor) și să păstrăm zona curată.

Bichon Maltez

Bichon Maltez - și greutatea lui

Trebuie să avem în vedere faptul că acestea au o anumită tendință la obezitate, așa că va trebui să fim atenți cu excesul de fursecuri sau dulciuri, să le controlăm porțiile și să le oferim o dietă bogată în proteine.

Bichon Maltez

Speranța de viață

Bichonul maltez are o viață destul de lungă și poate trăi până la 15 ani, deși media este de 13 ani.

Bichon Maltez

Docil și inteligent

Sunt foarte ușor de antrenat, pentru inteligența și docilitatea lor. Ei învață trucuri și comenzi cu mare ușurință.

Bichon Maltez

Importanța: educație

Poate deveni un câine nervos, deci este importantă o bună educație de bază încă de când e mic, astfel încât să învețe să se raporteze corect la mediul său.

Bichon Maltez

Bichon

Unul dintre numele rasei sale: "bichon", provine din faptul că așa erau cunoscuți puii în trecut. Fiind un câine mic, a rămas cu porecla aceasta.

Bichon Maltez

Bichon maltez toy?

Deși există o categorie a acestei rase de câini în care indivizii săi sunt mai mici, aceștia nu sunt tocmai un sub tip derivat din rasa însăși numită toy (așa cum se întâmplă, de exemplu, în alte rase, cum ar fi Yorkshire). De ce? Deoarece singura diferență dintre un bichon normal și unu, Bichon toy, este dimensiunea lor, dar nu mai există distincții care să le includă în acel catalog.

Bichon Maltez

Clasificarea Stanley Coren

Bichonul maltez se află pe poziția 59 în clasamentul Stanley Coren, adică clasificarea celor mai inteligenți câini.

Bichon Maltez

Ideali pentru copii

Datorită dimensiunilor și greutății lor, precum și activității și afecțiunii lor, sunt câini ideali pentru copii, dar ... fii atent! Copiii trebuie avertizați că fiind atât de mici, sunt câini ceva mai „fragili” decât alte rase.

Bichon Maltez

Foarte carismatic

Sunt câini cu o personalitate puternică și, mai presus de toate, o mare carismă care va fi observată continu. Nebun și distractiv dar ... cu lucrurile clare!

Bichon Maltez

Diferențe

Există bichonul maltez american și bichonul maltez englez și ambii sunt diferiți unul de celălalt. Americanul este, în mod normal, oarecum mai mic și mai subțire, are și un bot mai scurt și o textură de păr oarecum diferită (mai creț).

Bichon Maltez

Faima lui

Astăzi continuă să se bucure de multă faimă în rândul vedetelor, atât de mult încât vedete precum Christina Aguilera, Eva Longoria sau Ellen DeGeneres au un cățeluș din această rasă.

Bichon Maltez

Are nevoie de multă afecțiune

Trebuie să subliniem ideea că sunt câini care au nevoie de multă afecțiune și atenție. A rămâne singuri le este destul de greu și deseori simt un sentiment oribil de abandon dacă nu sunt în permanență în preajma cuiva.

Bichon Maltez

Popularitate

Deși sunt câini cunoscuți pe tot globul, este adevărat că sunt foarte renumiți și cunoscuți în America, Europa și Japonia.

Bichon Maltez

Mici, dar bătăuși

Este adevărat că sunt mici și asta le oferă o categorie de fragilitate pe care câinii, să zicem mai robustați, nu o au, dar ... Să nu aveți încredere în ei! Sunt foarte curajoși și nu vor ezita să-i protejeze pe cei pe care îi iubesc cel mai mult.

Go up