Ceratosaurus: un vânător în grup expert

INDEX

Ceratosaurus a fost un gen de dinozauri teropod ceratosaurid care a existat planeta noastră în perioada jurasică, acum aproximativ 150 de milioane de ani.

Cei care aparțin acestui specii, nu aveau un corp mare, chiar și așa, aveau aproximativ 2 metri înălțime și nu mai puțin de 5,5 metri lungime.

Lungimea lor se datorează faptului că aveau o coadă destul de lungă care reprezenta 50% din lungimea lor. În ceea ce privește greutatea, ar fi fost relativ ușoară, deoarece avea o masă maximă de 500 kg.

Cea mai remarcabilă caracteristică a Ceratosaurului a fost tocmai coada, deoarece avea funcția de a menține echilibrul și locomoția. În plus, această structură avea spini lungi.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre Ceratosaurus … Citiți mai departe și aflați totul despre acest dinozaur carnivor al Jurasicului.

Taxonomia Ceratosaurus

 • Specimenul aparține regnului Animalia.
 • Acest dinozaur corespunde filului Chordata.
 • Clasa sa este Sauropsida.
 • Situat în subclasa Diapsida.
 • O găsim în mod specific în infraclasa Archosauromorpha.
 • Animalul aparține superordonatului Dinosauria.
 • Ordinul său se numește Saurischia.
 • Acesta corespunde subordonatului desemnat Theropoda.
 • Ceratosaurus face parte din superfamilia Ceratosauria.
 • Se află în cadrul familiei numite Ceratosauridae.
 • Genul la care ne referim este Ceratosaurus.
Ceratosaurus

În acest specimen există ceva care este identificat ca specie tip și, în acest caz, îl numim Ceratosaurus nasicornis, care a fost studiat și revizuit deoarece un grup de schelete a fost găsit într-o formațiune identificată ca Morrison.

Respectivele rămășițe fosile includeau resturi fracturate de oase și cranii incomplete. Să ne amintim că această formațiune se găsește în ceea ce știm astăzi ca partea de vest a țării nord-americane.

Dintre acest exemplar, trebuie remarcat faptul că a fost unul dintre primele găsite și, de asemenea, unul dintre primii teropodi care au fost cunoscuți.

Acest fapt face ca clasificarea și denumirea să fie o misiune destul de complicată și chiar imposibilă.

Pe de altă parte, există și vestigii ale speciilor tip într-o altă formațiune situată într-o țară din sudul Europei, precum și în Tanzania.

Caracteristicile acestui dinozaur

Craniul acestui specimen dispărut are o proeminență rară care pare să fie de fapt un corn singular, tocmai în zona dorsală a craniului menționat, în plus, osul sacru poate fi observat și complet legat sau legat de un os pe care îl cunoaștem sub numele de sinacru.

Cum era Ceratosaurus

Pe de altă parte, dacă ne concentrăm pe zona pelviană, oasele din acea zonă erau de fapt rareori legate, toate aceste calități făceau ca acest exemplar enorm să fie unul dintre cele mai ciudate dintre toate teropodele.

Dar pentru mulți, ceea ce a fost cu adevărat interesant la acest dinozaur a fost marea armură pe care o deținea și pe care cu siguranță o afișa cu mândrie când își cutreiera teritoriul.

Acest tip de armură este considerat a fi armură dermică, deoarece această structură a fost considerată a fi de fapt pielea animalului.

Această anexă a pielii era alcătuită din elemente minuscule identificate ca osteoderme, elemente care se găseau chiar în zona medială a spatelui, aceasta fiind o calitate care este fascinantă pentru mulți oameni de știință și iubitori de dinozauri.

Ceratosaurus

În ceea ce privește coada, putem spune că nu avea o dimensiune mai mică, deoarece reprezenta aproape jumătate din lungimea totală a animalului, prin urmare nu era un element sau o parte a corpului neimportantă.

Se spune că coada îndeplinea multe funcții pe lângă cele mai tipice pe care le știm deja, cum ar fi echilibrul și locomoția.

Această celebră coadă a fost compusă din oase puternice și subțiri, pe lângă faptul că prezintă niște spini minunați care cu siguranță i-au îngrozit prada.

Rămășițele găsite au fost comandate și se estimează că acest individ ar putea măsura până la 5 metri și jumătate în lungime, având o înălțime de peste 2 metri în timpul existenței sale.

Cu toate acestea, oamenii de știință încă mai au îndoieli serioase și mari cu privire la faptul dacă a fost un specimen care a reușit să se dezvolte până la maturitate sau dacă a fost un animal aflat în plin stadiu de dezvoltare.

Aceasta înseamnă că rămășițele găsite aparțin probabil unui tânăr Ceratosaurus care nu ajunsese încă la plenitudinea capacităților sale.

În ceea ce privește mărimea acestui mare animal, un om de știință identificat acum ca Norman, a ajuns să exprime faptul că aceste exemplare erau cu adevărat uriașe și că, probabil, dimensiunea pe care ar fi putut să o depășească a depășit 6 metri lungime.

Această ipoteză a fost susținută de alte urme găsite, care ne-au determinat, de asemenea, să credem că greutatea Ceratosaurusului ar putea depăși o jumătate de tonă în greutate.

Au existat multe ipoteze și studii pentru a determina dimensiunea adevărată la care ar fi putut ajunge aceste creaturi.

În timp ce omul de știință Marsh s-a aventurat să afirme că acest animal ar fi putut avea o greutate de 1 tonă, un alt om de știință identificat ca Gregory Paul a mers atât de departe încât a afirmat fără teamă că, de fapt, jumătate de tonă era limita.

La început s-a crezut foarte fidel că acesta era într-adevăr un animal destul de obișnuit, totuși, după ce au studiat cu atenție capul specimenului, și-au dat seama că lucrurile nu erau așa.

După cum am menționat deja, craniul Ceratosaursului sa dovedit a fi de o dimensiune mult mai considerabilă în comparație cu restul structurii corpului, fapt care i-a lăsat cu adevărat intrigați.

În plus, anumite deformări au putut fi văzute în zona nasului, exact în oasele zonei respective, care l-au diferențiat clar de alte specimene teropode.

Apoi au trecut un pic dincolo de evident și și-au dat seama că tocmai în zona ochilor au fost observate anumite creste, fapt care i-a făcut să reflecteze la toate presupunerile simple pe care le făcuseră în public prin recenziile tale.

În ceea ce privește brațele, dacă putem spune că nu aveau o dimensiune considerabilă, această calitate a fost destul de similară cu alte exemplare.

La capătul fiecărui braț putem găsi patru degete puternice care probabil îndeplineau funcții specifice atunci când căutați mâncare.

Acest lucru se știe datorită descoperirilor și unei serii întregi de vestigii care pot fi văzute astăzi într-un muzeu situat în Statele Unite ale Americii, motiv pentru care știm acum că fiecare deget avea o dimensiune diferită.

Acesta nu este un detaliu minor, cu atât mai puțin dacă începem să întrebăm puțin despre viața și comportamentul acestui uriaș animal.

Descoperirea Ceratosaurului

Datorită eforturilor multor oameni de știință și exploratori, s-a obținut un număr mare de rămășițe, despre care se știe că aparțin diferiților indivizi care s-au dovedit a aparține genului Ceratosaurus.

Este un grup de rămășițe fosile despre care se presupune că au aparținut unor indivizi care au reușit să atingă plenitudinea sau maturitatea.

Pe de altă parte, printre aceste rămășițe este posibil să evidențiem un alt grup de exemplare care nu au avut aceeași avere, exemplare care erau cu adevărat tinere, la urma urmei, totul servește pentru a afla mai multe despre aceste exemplare teribile.

Ceratosaurus

Știați că ?

O parte din aceste rămășițe au fost extrase dintr-un teritoriu pe care îl identificăm astăzi drept centrul Utahului, tocmai într-un loc botezat ca Mina dinozaurilor, în cinstea faptului că în acea zonă s-ar putea găsi diverse vestigii ale acestor exemplare dispărute.

În anul 2000, oamenii de știință Madsen și Welles au făcut o treabă grozavă și au reușit să explice multe detalii despre acest specimen, fapt pentru care mulți sunt recunoscători.

Pentru a încheia această postare și a vă oferi posibilitatea de a extinde informațiile pe care le cunoașteți deja, vă lăsăm un videoclip despre Ceratosaurus în cinstea acestui feroce prădător ( ÎN CURÂND ) … Sperăm să vă placă

Var putea interesa și

Go up