Păsări Exotice

Această secțiune ,,PĂSĂRI EXOTICE” am făcuto pentru a disemina informații veridice și de calitate cu privire la îngrijirea, reproducerea și hrănirea a peste 1000 de păsări și păsări exotice din lume.

Tipuri de păsări exotice

Poze cu păsări exotice

Bine ați venit la cea mai mare listă de poze ale celor mai frumoase păsări exotice și ciudate din lume!

Faceți clic pe imagine sau pe numele acesteia pentru a o vedea la rezoluție mare:

Prigorie pasari ▷ 2024

Pupaza pasari ▷ 2024

Cinteza de diamant - pasari exotice

Pescăraș albastru - pasari exotice

Rață mandarin - pasari exotice

Thalurania colombica - pasari exotice

VIDEO PĂSĂRI EXOTICE

Clasificarea păsărilor exotice după culoare

În această listă vă prezentăm păsările exotice organizate în funcție de culoarea lor.

Păsări Verzi

 Porumbelul de casă 

 Porumbelul de casă 

Columba junoniae

Columba junoniae

Porumbel gulerat

Porumbel gulerat


Pasări Roșii

Talegalla

Talegalla

Măcăleandru

Măcăleandru

Megapodul melanesian

Megapodul melanesian


Păsări Galbene

Amazonian cu cap galben

Amazonian cu cap galben

Canar rizado ( creț )

Canar rizado ( creț )

Canar fiorino

Canar fiorino

Culorile electrice ale penelor acestor păsări adesea sunt o conbinație între roșu și verde, ca în cazul păsărilor amorez, dar și albastru și galben, ca la macaw.

Există păsări mici, precum cintezul Gouldian, curcubeul lori sau quetzal, care pot avea între trei și șase culori.

La fel ca în multe alte specii din natură, culorile masculilor sunt mai izbitoare decât ale femelele, deoarece culoarea lor este unul dintre factorii care îi fac să fie aleși în sezonul de împerechere.

Cu toate acestea, există păsări în această clasificare care nu se remarcă prin culorile lor. Deci, de ce sunt considerați exotici?

Habitate naturale ale păsărilor exotice

Aici vă prezentăm câteva dintre locurile în care păsările exotice trăiesc în mod nativ.

Păsări din Argentina

Turdus rufiventris

Turdus maculirostris

Chloroceryle amazona

Chloroceryle-amazona

Rața crestată

Rața crestată


Păsări din Mexic

Turdus infuscatus

Turdus infuscatus

Turdus rufitorques

Turdus rufitorques

Chloroceryle amazona

Chloroceryle-amazona

Păsări din Venezuela

Turdus lawrencii

Turdus lawrencii

Turdus leucops

Turdus leucops

Colibri pătat

Colibri pătat


Păsări din Ecuador

Turdus lawrencii

Turdus lawrencii

Turdus leucops

Turdus leucops

Turdus maculirostris

Turdus maculirostris

Printre țările cele mai exotice din lume sunt cele care au păduri tropicale, deoarece acestea sunt locul de origine al unui mare număr de păsări exotice. De exemplu, trupialul este pasărea națională din Venezuela, unde trăiește și drăguțul cardinal.

Quetzalul se găsește în junglele din Guatemala, Mexic și Costa Rica, o țară în care putem găsi, de asemenea, mai mult de patruzeci de specii de colibri și mai multe specii de tucan.

Dar dacă vorbim despre junglă, nu ne putem opri din a vorbi despre Brazilia, deoarece se află pe locul trei în ceea ce privește numărul de păsări din America de Sud. Asta pentru că are jungla amazoniană, unde, de exemplu, trăiește pasărea pendulă, o specie care trăiește și în alte zone din America Centrală și în insulele Caraibe.

Macaw-ul zambilă are din ce în ce mai puțini copaci de cuibărit din cauza defrișărilor cauzate de creșterea vitelor, a incendiilor și a planurilor hidrografice ale țării.

Columbia a devenit o necesitate pentru păsările care migrează în America și, cu 20% din populația lumii de păsări, este un paradis pentru iubitorii de păsări.

O specie curioasă și endemică a locului este tucanul cu coadă roșie. Și, fără a intra în detalii, putem găsi nenumărate specii, precum mai multe tipuri de tucani, ara, papagali etc.

Pot fi incluse și alte părți ale lumii, deoarece cocoții, cum ar fi papagalii, provin din Australia. Și există păsări care fac parte din această clasificare, precum și porumbei, limonii, rațele și unele găini, ale căror habitate sunt distribuite pe tot globul.

CE ESTE O PASĂRE EXOTICĂ?

În general, păsările exotice sunt păsări non-native, care provin din pădurile tropicale din America, Africa și Australia, habitatele lor naturale.
Putem găsi, de asemenea, unele specii, cum ar fi canari galbeni, care sunt considerate exotice deoarece nu se găsesc inițial în natură, dar au fost create printr-un proces selectiv.

Clasificarea păsărilor exotice

Diferitele specii de păsări exotice pe care le găsim sunt:

Când putem decideți să ne luăm o pasăre exotică ca animal de companie?

Dacă doriți să aveți una dintre aceste păsări ca animal de companie, indiferent dacă este o pasăre mică sau dacă doriți să aveți o pasăre mare, cu mișcări mai lentă și viață lungă, trebuie mai întâi să aflați dacă deținerea acesteia este legală și ce acte sunt necesare pentru ca totul să fie în ordine și astfel să nu intrați la traficul de animale exotice, dintre care unele sunt în pericol de dispariție. Prin urmare, este bine să mergeți la un magazin, deoarece vânzarea între persoane fizice este ilegală.

Apoi, trebuie să învățați de ce au nevoie aceste păsări și să alegeți bine locul unde o veți pune în acasă, temperatura camerei, cușca pe care o folosiți, dieta ei și cum să aveți grijă de ea, astfel încât să nu se îmbolnăvească.

Când te hotărăști să ai un papagal ca animal de companie, trebuie să-l iubești cu adevărat și să știi ce specie să alegi și ce îi poți oferi, deoarece sunt păsări care au nevoie de multă iubire. Și, de asemenea, trebuie să fii conștient de inconveniențele pe care ți le poate provoca înainte de a-l cumpăra, astfel încât să nu regreți mai târziu, deoarece este foarte trist să vezi păsări care au fost abandonate de proprietarii lor în parcurile orașului.

Puteți să-i luați de asemenea, un partener de reproducere și atunci este convenabil să știți cum să acționați în cazul în care au pui.

Toate aceste informații pot fi găsite în această secțiune de păsări exotice, dar când mergi la magazin, intereseazăte bine pentru ca pasărea ta să fie fericită și să trăiască alături de tine mulți ani, deoarece sunt păsări care trăiesc mult timp, în unele cazuri, cum ar fi macaw, la fel de mult ca oamenii sau mai mult.

CREȘTEREA

Dacă doriți să vă dedicați reproducerii, va trebui să aflați ce condiții trebuie să aibă locul unde sunt păsările: cât spațiu să aveți; temperatura care trebuie să fie; ce cuști să folosești; lumina să le ajungă bine; disponibilitatea hranitorilor, a adăpătoarelor și a cuiburilor; precum și timpul în care se reproduc fiecare specie.

Hibridizarea (încrucișarea indivizilor diferitelor specii) este mai complicată decât creșterea și este dificil de obținut succesul, deoarece femela, de exemplu, poate să nu incubeze ouăle sau să respingă masculul sau cușca, sau puii nu merg mai departe, etc.

AMENINȚĂRI

Alte amenințări sunt încălzirea globală, pierderea habitatelor naturale din cauza tăierii indiscriminate a pădurilor, incendii forestiere, vânătoarea ilegală pentru comercializare și reproducere, introducerea speciilor de pradă.

Pe de altă parte, femelele care se nasc din hibridizare sunt sterile și nu cântă, astfel încât oamenilor nu le plac de obicei.

Și în ceea ce privește introducerea speciilor neendemice, aceasta reprezintă de obicei o altă amenințare, deoarece cele care sunt instalate în noul loc dezechilibrează ecosistemul și speciile native sunt invadate și sunt împinse în altă parte. Nu este întotdeauna cazul, dar se întâmplă des. O putem vedea acum în cazul papagalului argentinian care, într-o perioadă scurtă de timp, s-a stabilit în parcurile orașului ca și când ar fi trăit întotdeauna în Spania.

LEGISLARE ȘI CONSERVARE

Deoarece comerțul cu specii, atât animale, cât și plante, este o afacere globală, în 1973 Convenția CITES privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție a faunei și florei sălbatice, a fost creată astfel încât comerțul să se facă într-un mod legal și să nu pună în pericol supraviețuirea speciei.

Astăzi, aproape fiecare țară din lume este parte la Convenția CITES.

Datorită organizațiilor care lucrează pentru conservarea animalelor și plantelor, habitatele în care trăiesc aceste păsări sunt protejate, precum și crearea de sanctuare unde pot trăi în pace.

Este amuzant cum SEO definește o pasăre exotică, „o specie care se află în afara zonei sale, presupunând un tip de intervenție umană care se traduce prin transferul acesteia”. Este mai lungă, dar este aceeași poveste veche: o parte a umanității remediază dezastr