Oviraptor

Totul despre Oviraptor: micul hoț de ouă …

Oviraptor a fost un gen de dinozaur mic, care a existat pe Pământ în perioada Cretacicului (aproximativ 80 de milioane de ani în urmă). Acesta este clasificat în grupul de dinozauri theropods ovirraptóridos.

Cea mai ciudată caracteristică la acesta a fost osoul din creasta care o avea pe cap. De asemenea, avea un fel de cioc curbat cu care se presupune că ar fi mâncat cu o relativă ușurință frunze de copaci.

Dimensiunile Oviraptor au fost ale unui dinozaur mic. A avut o înălțime de un pic mai mult de un metru și o lungime care la doi metri. Greutatea lor ar fi fost de aproximativ 50 de kilograme.

Ce înseamnă numele Oviraptor ?

Numele Oviraptor înseamnă „hoț de ouă„; numele provine de la cuvântul „ovi”, care înseamnă „ou” și „raptor” înseamnă „hoț”. Acest nume a fost inventat din cauză că găsirea lui a fost aproape de un cuib, din care se presupune că a încercat să fure ouăle.

Care a descoperit-o?

Acest mic dinozaur care a fost descoperit în anul 1923, în timpul expediției efectuate de o echipă de la muzeul de istorie naturală din New York într-un rezervor fosil din Bayanzag situat în Mongolia. În această expediție, tehnicianul George Olsense a găsit primul ou fosilizat. Aceste ouă s-au dovedit a fi de Protoceratops.

Foarte aproape de acestă mare descoperire noastră a fost evaziv prieten fosilizate, de Oviraptor. Cercetătorul responsabil pentru această constatare a fost Henry Fairfield Osborn, și-a descris ca dinozaurul a avut se pare că a murit în timpul unei furtuni de nisip, în timp ce încerca să fure menționat deja ouă.

Ani mai târziu am descoperit că, în realitate, prietenul nostru terópodo nu a fost un hoț, dacă nu este o mamă devotată, care a fost în obiceiul de a clocit ouăle lor ca păsările moderne, și că ouăle găsite în cuib nu aparțin Protoceratops , dar Oviraptor.

În cazul în care și atunci când a trăit?

Oul nostru hoț a trăit aproximativ 85 la 75 de milioane de ani în urmă, în așa-numita Cretacicului superior. Multe dintre fosilele lor au fost găsite în Mongolia și diverse părți ale Asiei.

Caracteristici generale

De Oviraptor a fost un dinozaur, ceva mai mic în comparație cu alte dinozauri, de măsurare aproximativ 2 metri lungime și 1 metru de ceva, și cântărește aproximativ 50 de kilograme, acest dinozaur face parte din grupul de specii tipice din perioada Cretacicului, găsite în Asia și America de Nord.

De Oviraptor este, de asemenea, alimentat de unele moluște și melci, deși unii cercetători au ajuns la concluzia că hrana pe frunze datorită formei gurii într-un cioc, și fără dinți, care a făcut mai ușor pentru a smulge frunze. Ar trebui remarcat faptul că puterea ta de astăzi este un subiect de cercetare, deoarece nu există o dezbatere dacă a fost un carnivor atare sau herbivoro, deși alți cercetători au vrut să continui această discuție concluzionând că acesta a fost omnivor.

Ca majoritatea theropods , probabil, a avut pene. În fapt, mulți cercetători indică faptul că imbricate pe ouăle lor ca păsările de azi, pe de altă parte, este, de asemenea, a susținut că acest lucru a fluturat penele lui, și dans, cu scopul de a atrage atenția de sex feminin (deși acest lucru este deja mai multe ipoteze despre biologie și comportament, care nu au rezultate concludente).

Cu respect capul său, Oviraptor a avut o proeminentă osoasă din creasta. În general, fața lui era ca un papagal, pentru că gura lui era foarte asemănătoare cu cea a unui vârf foarte curbate. Acest dinozaur nu au dinți în fălcile lor, cu toate acestea, maxilarul lui a fost destul de greu să rupă coajă de melci. Cu trei gheare pe fiecare mână a fost capabil să țină melci și alte prada.

Cum s-a comportat?

De Oviraptor nu a fost un luptător, și de multe ori prieten știa. Eu nu am fost înzestrat cu o mare muschi sau de mare putere. Așa că, prin intermediul lor, viteza, agilitate și de dimensiuni mici, ea a încercat să evite confruntările și de a face tot ce este posibil să rămână sub radar, astfel încât să nu atragă atenția de dinozauri de temut ca, de exemplu, T. rex și să fie în mare măsură ignorate de alți prădători.

Unele curiozități despre oviraptor

  1. Asta mic a fost prezent în diferite producții cinematografice cum ar fi James Gurney în filmul „Dinotopia”. Lucru amuzant este că, în acest film, numele său a fost schimbat la „Ovinutrix” este înțeleasă ca „grijă de ouă”, într-o încercare de a corecta eroarea în numele lor.
  2. De asemenea, el a apărut în filmul Disney „Dinosaur”, care se pare ca se fura oul de un Iguanodon. Aici puteti vedea trailer-ul filmului si uita-te la scena menționate la minutul 0:27.
  3. Pe de altă parte, a fost, de asemenea, prezent în unele jocuri video ca „Dino crisis 2” și „Dino Stalker”

De mai jos și să merg la terminarea post vă las cu acest video în cazul în care va fi capabil să se extindă mult mai multe informații și principalele caracteristici ale acestui dinozaur, si ca ea s-a comportat în habitatul lor:

Asta a fost tot despre acest hoț de ouă. Pentru a termina, va las cu un scurt video de Oviraptor în cazul în care aveți unele date și fapte despre acest mic, dar feroce dinozaur.