Allosaurus

Allosaurus: o tonă de ferocitate

INDEX

Genul Allosaurus a fost un grup de dinozauri alurosauri teropodi saurischieni care au trăit în perioada Jurasică, cu aproximativ 155 de milioane de ani în urmă și care și-au împărtășit habitatul cu mai mulți sauropodi gigantici.

Numele său provine din greacă și înseamnă literalmente „șopârlă ciudată”, în principal datorită proeminențelor care apar pe craniul său.

Allosaurus

Evident că i s-a părut un specimen ciudat descoperitorului său, celebrul paleontolog Othinel Charles Marsh, care a observat că vertebrele găsite în specimen erau diferite de celelalte teropode găsite anterior.

Vrei să afli mai multe despre el? Cu siguranță nu este surprinzător faptul că aceste animale preistorice incredibile trezesc o mare fascinație și îngrijorare.

Dacă vrei să treci dincolo de scurtul rezumat pe care l-am expus până acum, mai jos te poți bucura de toate informațiile despre Allosaurus, un dinozaur pe cât de ciudat pe atât de feroce. Citiți mai departe și aflați totul despre acest dinozaur carnivor ciudat din Jurassic!

Taxonomia Allosaurus

  • Acest exemplar aparține Regatului Animalia
  • Marginea sau diviziunea acestui specimen este cea a lui Chordata
  • Clasa acestui animal este cea a Sauropsida
  • Superordinea acestui exemplar este Dinosauria
  • Ordinea acestui dinozaur este Saurischia
  • Subordinul acestei creaturi este Theropoda
  • Infraordinea Allosaurus este Carnosauria
  • Superfamilia dinozaurilor este Allosauroidea
  • Familia acestui animal este Allosauridae

Descoperirea Allosaurusului

Allosaurus

Teritoriul în care aceste animale au reușit să se dezvolte a fost ceea ce în prezent cunoaștem drept continent european, precum și teritoriul care este în prezent continentul american, tocmai în nordul acestuia.

În cadrul acestui gen, au reușit, de asemenea, să găsească și să revizuiască un set important de specii, una dintre aceste specii, cea care este cea mai reprezentativă dintre toate este cea numită Allosaurus fragilis, care a fost găsită în America de Nord, în special în Statele Unite.

Cu toate acestea, există o altă specie care de-a lungul timpului a devenit foarte importantă la nivel științific și cultural, specia care primește numele de A. europaeus, specie care a fost găsită inițial în Portugalia, și datorită acestui fapt i s-a dat nume, cu toate acestea rămășițele ulterioare ale acestui animal au fost găsite și pe continentul african și pe continentul asiatic, vorbim despre Tanzania și respectiv China.

Ceea ce diferențiază foarte mult acest dinozaur de alte exemplare cunoscute sub numele de teropode este că Allosaurus s-a dovedit a fi mult mai mare, având o lungime mai mare de 9 metri, dar, în general, acest dinozaur împărtășea multe asemănări cu teropodele menționate anterior. , deci a fost mai ușor să detectăm calități similare decât diferențe pronunțate.

Ce mânca Allosaurusul

În ceea ce privește dieta sa, s-a afirmat că acest animal ar fi putut să-și bazeze dieta pe consumul net de carne din corpul altor exemplare mai slabe care au trăit pe teritoriul său și în același timp.

În același mod, este posibil să observăm cum membrele sale erau foarte puternice și total adecvate pentru a desfășura activitatea de vânătoare, la rândul lor aceste membre aveau gheare foarte puternice, fără a menționa că structura cozii era vitală să puteți menține un echilibru sănătos al greutății corporale totale.

Se știe, de asemenea, că și-a dezvoltat viața în coexistență cu alți dinozauri, printre care putem menționa Apatosaurus, un faimos și cu adevărat colosal dinozaur considerat în cadrul grupului sauropodilor, fără a mai menționa imensul Diplodoc, care a fost plasat și în acest grup și chiar un alt dinozaur identificat oficial ca Camarasaurus, toți dovedindu-se a fi sauropodi.

În ceea ce privește alți dinozauri cu care ar putea trăi marele Allosaurus, dar care nu erau tocmai prădători, putem menționa Stegosaurus, care s-a dovedit, de asemenea, o pradă interesantă pentru dinozaurul protagonist al acestui articol, la fel s-a întâmplat și cu Dryosaurus .

Allosaurus

Un fapt important de subliniat este că, printre toți marii prădători care au venit să trăiască în partea de nord a continentului american, acesta a fost de fapt cel mai comun.

Putem afirma acest lucru datorită faptului că s-a găsit un număr mare de rămășițe fosile, chiar numărul înregistrărilor susțin o astfel de afirmație, atât de mult încât au fost enumerate un total de șase zeci de indivizi găsiți care aparțineau acestui gen.

Ceea ce este pozitiv la toate acestea este că multe dintre aceste rămășițe erau în stare excelentă, ceea ce a dus foarte mult la posibilitatea de a obține date mai exacte despre această creatură.

În plus față de toate acestea, un număr mare de indivizi au fost găsiți în același loc, ceea ce în realitate este un semn că acestui animal probabil îi plăcea să trăiască într-o turmă sau într-un grup, la fel cum au făcut și alți dinozauri, deși în prezent această teorie nu are o validare complet corectă.

Caracteristicile acestui prădător

Allosaurus

După cum am menționat anterior, acest animal se dovedește a fi un specimen de teropod destul de generic, spunem acest lucru deoarece avea caracteristicile teropodelor fără a avea diferențe marcante care ne fac să ne îndoim de natura sa.

Avea o zonă craniană mai mare și un gât care nu se bucura să fie alungit, deși coada sa dovedit a fi lungă, cu toate acestea extremitățile zonei anterioare erau mai mici.

În ceea ce privește speciile simbolice ale acestui animal, interesantul Allosaurus fragilis putem spune că lungimea acestuia nu depășea 850 de centimetri lungime, în timp ce înălțimea sa era în medie de aproape 350 de centimetri, în ceea ce privește greutatea totală a acestui animal a fost atinsă pentru a calcula că ar fi putut ajunge la aproape 1000 de kilograme.

Zona craniană a acestei creaturi a prezentat o serie de creste care străluceau datorită formei neregulate, care erau situate în zona inferioară a structurii menționate, chiar în zona cea mai apropiată de globii oculari; În plus, putem vedea clar setul de elemente dentare care se aflau în zona maxilarului.

O altă informație care a fost obținută legată de greutatea sa este că probabil nu era foarte voluminoasă, în ciuda aspectului său enorm, cu siguranță structura sa a fost proiectată intern pentru a împiedica animalul să fie mai greu.

Datorită acestui fapt, putem afirma că agilitatea și viteza acestei creaturi au fost punctele sale favorabile atunci când a venit să vâneze o parte din prada sa, datorită acestui fapt a fost comparată cu animalele pe care le cunoaștem astăzi ca rinoceri, vorbim tocmai despre acele specii care se găsesc în prezent în India.

Acest dinozaur este foarte popular, după cum puteți vedea (nu degeaba a apărut în Jurassic Park). De aceea putem găsi destul de multe videoclipuri despre Allosaurus, precum cel pe care îl oferim mai jos:

Var putea interesa și

Go up