Alamosaurus

Alamosaurus: cel mai mare din America de Nord

INDEX

Genul Alamosaurus grupează împreună o serie de dinozauri saurischi săritori care au trăit în Cretacicul târziu, fiind unul dintre dinozaurii dispăruți în tranziția Cretacic-Terțiar.

Alamosaurus

Denumirea de Alamosaurus înseamnă „șopârlă de plop” deoarece a fost descoperită în formațiunea Ojo del Alamo din America de Nord.

A fost un dinozaur despre care se consideră că cântărește între 25 și 40 de tone și, spre deosebire de alți sauropodi, această greutate a căzut mai ales pe membrele anterioare, mai degrabă decât pe posterioare.

Această caracteristică particulară se datorează faptului că membrele anterioare, membrele anterioare, erau mai lungi decât membrele posterioare, lucru care, deși rar la animalele care coboară din bipede, a permis această distribuție a greutății corporale la Alamosaurus.

Vrei să descoperi mai multe despre acest dinozaur? De-a lungul acestei pagini vom vedea toate caracteristicile sale și informații detaliate despre Alamosaurus. Citiți mai departe și aflați mai multe despre acest dinozaur erbivor cretacic!

Taxonomia Alamosaurus

  • Alamosaurus aparține regnului Animalia.
  • Este o specie corespunzătoare diviziunii Chordata.
  • Acest dinozaur aparține clasei Sauropsida.
  • Este clasificat în superordinea Dinosauria.
  • Alamosaurusul corespunde ordinului Saurischia.
  • Aparține subordinului Sauropodomorpha.
  • Este clasificat ca parte a infra-ordinului Sauropoda
  • În cele din urmă, Alamosaurus este clasificat în familia Saltasauridae

Dacă vorbim despre taxonomia lui Alamosaurus, este necesar să menționăm că, deși este considerat un Titanosaur, acest taxon este nomen dubium, adică este un nume științific a cărui aplicare implică îndoială sau ignoranță.

Descoperire

Vestigiile acestui exemplar unic au fost găsite în formațiuni de calități foarte stâncoase, pentru acest detaliu mulți oameni de știință mari presupun că acesta a fost unul dintre ultimii dinozauri care ar putea supraviețui până chiar înainte de faimoasa extincție în masă.

Acest animal preistoric care se remarcă în principal prin dimensiunile sale enorme a fost revizuit deoarece multe dintre rămășițele sale au fost găsite și nu doar un exemplar, ci mai multe dintre ele, care din fericire pentru mulți mari cercetători erau într-o stare completă de Descoperirea conservării
Vestigiile acestui exemplar unic au fost găsite în formațiuni de calități foarte stâncoase, pentru acest detaliu mulți oameni de știință mari presupun că acesta a fost unul dintre ultimii dinozauri care ar putea supraviețui până chiar înainte de faimoasa dispariție în masă.

Acest animal preistoric care se remarcă în principal prin dimensiunile sale enorme a fost revizuit deoarece multe dintre rămășițele sale au fost găsite și nu doar un exemplar, ci mai multe dintre ele, care din fericire pentru mulți mari cercetători erau într-o stare completă de conservare.

Această realizare a descoperirilor a facilitat foarte mult studiul acestui specimen, deși, evident, nu toate aceste fosile erau în stare bună, deși majoritatea erau.

Această bună conservare a fosilelor este un fenomen cu adevărat ciudat, dar care, în cele din urmă, a uimit întreaga comunitate științifică, deoarece prin acel detaliu au reușit să descopere lucruri care nu ar fi putut fi cunoscute niciodată.

Știați că? …

Deși această situație tinde să fie comparată cu cea a altor titanosauri de dimensiuni diferite, oamenii de știință afirmă că numărul mare de rămășițe fosile din acest specimen este foarte abundent, spre deosebire de alte cazuri.

Acest animal uriaș era un sauropod, deci se poate presupune și verifica că testa acestui exemplar nu era mai mare, cu toate acestea, gâtul său era una dintre părțile corpului său care a cauzat „invidie”, deoarece avea o lungime mare precum și o structură robustă, la prima vedere suficient de puternică pentru a efectua manevre periculoase și nesăbuite.

Pe de altă parte, dacă ne concentrăm asupra corpului său enorm, vedem că acest animal era cu adevărat titanic și, din această cauză, dacă ne uităm în continuare la picioarele sale, vom vedea că au forma exactă pentru a îndeplini funcția de susținere sau susținere animal mare și robust.

Această formă despre care vorbim este forma cilindrică, care a permis să distribuie greutatea întregului dinozaur și să-i ofere o mobilitate mult mai mare pe orice teren, ceva excepțional, deoarece o dimensiune mare ar putea fi în contradicție cu o mobilitate bună.

Caracteristicile Alamosaurus

Alamosaurus

Mulți s-ar putea întreba detalii despre coadă și este de fapt că era destul de stilizată, subțire și, evident, a îndeplinit funcția de a oferi echilibru acestui uriaș animal, care cu siguranță avea nevoie de el.

În ceea ce privește acest lucru, putem afirma că a fost destul de similar cu un exemplar identificat ca Brachiosaurus, deși unii alții l-au comparat cu un alt exemplar cunoscut sub numele de Diplodocus, cu toate acestea, în opinia mea, acest animal are mai multe asemănări fizice cu primul exemplar decât cu al doilea pe care tocmai l-am menționat.

Pe de altă parte, în ceea ce privește aceste specificații fizice, care ar putea fi cunoscute datorită rămășițelor menționate în paragrafele anterioare, s-au găsit exemplare care au ajuns să aibă o lungime de până la 20 de metri, unele altele putând avea o înălțime de aproape 13 metri.

În ceea ce privește volumul său, nici chestiunea nu se va schimba, 32 de tone nu vor fi suficiente pentru a descrie acest animal, așa că unii oameni de știință au asigurat că limita ar fi putut fi de 50 de tone, așa că au stabilit o gamă între cele numere.

Cifrele pe care le-am menționat mai sus aparțin exemplarelor adulte, adică dinozaurilor în stadiul lor de maturitate, spre deosebire de cele pe care le vom menționa acum, care ar fi putut crește până la o tonă în greutate, dar aceste exemplare s-au dovedit a fi mult mai tinere.

Prin urmare, se poate stabili un model despre modul în care aceste animale uriașe și-au dezvoltat organismele.

Pe de altă parte, dacă mergem puțin mai departe spre sudul Americii, vom găsi un teritoriu pe care îl cunoaștem astăzi sub numele de Mexic, un teritoriu în cadrul căruia au fost găsite mai multe rămășițe destul de interesante, despre care nu există o certitudine totală. din care animal aparțin, dar la fel ca aproape orice în paleontologie, se presupune că este o tibie fracturată a dinozaurului protagonist al acestui articol, care avea o lungime de aproximativ 165 de centimetri.

Știați că? …

După o lungă perioadă de studii, calcule și cercetări, un grup mare de oameni de știință au ajuns la un consens că, în realitate, acest animal ar fi putut fi mult mai mare decât se credea inițial, deoarece volumul său maxim ar fi putut fi de fapt, până la mai mult de 70 de tone, în timp ce dimensiunea sa era de 30 de metri, destul de mare.

Alamosaurus

Din acest mare motiv, acest animal este considerat unul sau cel mai mare din tot acel teritoriu american, adică din nord, datorită acelor cifre pe care le indicăm, care lasă impresionați chiar și pe cei mai sceptici.

Din acel moment, acest Alamosaurus este comparat frecvent cu exemplare enorme demne de el, cum ar fi Argentinosaurusul identificat și menționat, fără a înceta să numească în mod evident dispărutul Puertasaurus.

Un detaliu lipsit de importanță este o caracteristică pe care vertebrele lor o dețin, și anume că, după diverse studii, s-a detectat că acele depresiuni din aceste elemente erau ceva care se repeta frecvent, așa că acest lucru le-a reamintit oamenilor de știință Depresiuni similare pe care le-au avut alte specimene precum Saltasaurus, pe lângă alți dinozauri precum Malawisaurus au avut și caracteristici destul de similare.

Localizarea și studiul rămășițelor fosilizate ale Alamosaurusului

Rămășițele scheletice ale acestui exemplar unic au fost găsite în zona de sud-est a Statelor Unite, așa cum am menționat deja, conducând oamenii de știință să creadă că rămășițele sale ar putea fi găsite doar într-un singur stat, ceea ce nu a fost cazul, deoarece că de-a lungul anilor s-au găsit diverse structuri în alte state ale teritoriului nord-american.

Un celebru om de știință cunoscut sub numele de Gilmore, a luat licența pentru a efectua studiul a două elemente osoase foarte importante, toate acestea au fost efectuate la doi ani după începutul deceniului anilor 20, timp în care a luat o scapula și A extras tot felul de detalii despre asta, a făcut același lucru cu un alt element cunoscut științific ca ischium.

Cu toate acestea, la șase ani de la începutul anilor 1940, același mare cercetător a reușit să găsească unde se află o altă structură osoasă, care, din fericire, se afla într-o stare de conservare mult mai dorită, toate acestea au fost dezvoltate în a ceea ce știm astăzi ca statul Utah.

Pe scurt, ceea ce a reușit să găsească în acel loc a fost zona cozii, care era intactă, un membru drept căruia îi lipsea doar structura piciorului și se putea face și cu posesia a două elemente identificate ca ischia.

Alamosaurus

Din acel moment, mulți oameni de știință tineri și îndrăzneți s-au deplasat într-un astfel de loc pentru a efectua diverse explorări, iar rezultatul acestei febri a fost că au fost găsite numeroase structuri osoase și diferite amprente fosile care urmau să fie studiate ulterior.

După un timp, multe dintre aceste rămășițe fosile urmau să fie atribuite unui alt dinozaur, cu un motiv întemeiat, dar și multe alte rămășițe au fost atribuite altor exemplare pe care le vom menționa mai târziu.

S-a spus chiar că au găsit o structură osoasă care le-a oferit practic aproape tot ce știm astăzi despre acest animal, atât caracteristicile sale fizice, cât și comportamentul acestui dinozaur, fapt fără precedent în acest domeniu al științei.

Un alt om de știință și-a dat seama că aceste rămășițe aparțineau unui Alamosaurus, un renumit cercetător pe nume Michael Brett-Surman, în ciuda faptului că Gilmore însuși a reușit deja să studieze acest specimen înainte.

Curiosul despre descoperirile structurilor osoase ale acestui animal este că, datorită lor, mulți oameni de știință pot ști cum era fauna acelui teritoriu în acei ani, deci nu a fost o descoperire neimportantă, ci dimpotrivă.

Un alt lucru care a fost descoperit este că aceste rămășițe par a fi aranjate într-un model care indică faptul că aceste animale ar putea migra din partea de sud a continentului american și există, de asemenea, multe detalii de ce acest argument nu este la fel de exagerat ca pare cu ochiul liber.

Cu toate acestea, s-a argumentat, de asemenea, că există posibilitatea ca acest specimen să fi ajuns pe continentul american de pe continentul asiatic, dar este un argument care este încă în discuție din cauza lipsei de dovezi științifice care dovediți-o, de fapt se spune că acest dinozaur nu era foarte priceput să se deplaseze pe distanțe mari.

În ceea ce era un specimen determinant, își domina mediul, era capabil să se organizeze foarte eficient și să invadeze porțiuni mari de pământ într-un mod unic, un animal care migra aproape prin natură.

Ne luăm rămas bun lăsându-vă un videoclip despre Alamosaurus, astfel încât să vă puteți bucura de acest mare dinozaur erbivor:

În curând..

Var putea interesa și

Go up