Baryonyx

Baryonyx: un pescar înăscut și uriaș

INDEX

Genul Baryonyx este un gen de dinozauri sauriscieni teropodi spinosaurici care au trăit în perioada Cretacicului, cu aproximativ 120 de milioane de ani în urmă.

Se crede că a locuit pe continentele europene și africane, în principal în zone din apropierea corpurilor mari de apă, cum ar fi râurile și lacurile, iar unii oameni de știință cred că ar fi putut trăi în zonele de coastă puțin adânci.

Baryonyx

Zonele europene în care au fost găsite rămășițe ale acestui teropod de pescuit sunt Anglia (primele descoperiri), Portugalia și chiar Spania.

S-a indicat că acest dinozaur, la fel ca aproape toate speciile din familia Spinosauriade, precum Suchomimus sau Spinosaurus, s-a hrănit cu pești, datorită unui craniu foarte asemănător cu cel al unui crocodil cu dinți conici care au susținut pradă evazivă prinsă în fălci.

În plus, Baryonyx avea o gheară mare pe membrele anterioare care servea drept cârlig: odată ce agăța un pește, nu putea scăpa.

Vrei să descoperi mai multe despre acest dinozaur fascinant? Apoi nu ratați următorul articol în care vă prezentăm informații extinse și detaliate despre Baryonyx.

Taxonomia Baryonyx

 • Barionixul aparținea regatului Animalia.
 • Acest dinozaur corespunde filului Chordata.
 • Clasa sa este Arhosauria.
 • Barionixul aparținea superordinei Dinosauria.
 • Ordinul său se numește Saurischia.
 • Acesta corespunde subordonatului desemnat Theropoda.
 • Baryonyx face parte din superfamilia Megalosauroidea.
 • Se află în familia numită Spinosauridae.
 • A fost clasificat în subfamilia Baryonichinae.
 • Genul la care ne referim este Baryonyx.
 • Specia reprezentativă a acestui gen este B.walkeri.

Trebuie să clarificăm în acest moment că faptul că acest gen este în prezent reprezentat de o singură specie s-ar putea schimba datorită descoperirii de noi rămășițe fosile care ar putea evidenția o nouă specie din același gen.

Din acest motiv, vom face tot posibilul pentru a menține această secțiune actualizată în eventualitatea unei eventuale modificări a taxonomiei Baryonyx.

Caracteristicile acestui dinozaur

În ceea ce privește principalele sale caracteristici sau specificații, putem vedea că această creatură enormă ar putea măsura aproape 10 metri lungime, în ceea ce privește înălțimea sa, se estimează că nu a depășit 3 metri și, în ceea ce privește greutatea sa, a fost sugerat că nu avea mai mult de 3 tone, nici mai puțin.

Acest dinozaur, să subliniem, a fost foarte ciudat, datorită faptului că era un animal care se putea mișca doar folosind cele două extremități inferioare, totuși, când avea nevoie de el, a folosit membrele anterioare pentru această situație, lucru care este destul de rar în aceste exemplare imense.

Știați că?

Ceea ce se remarcă la acest dinozaur sunt cele două gheare gigantice pe care le avea în brațe, acest animal avea această caracteristică care era prezentă și la alte exemplare de dromeosauridi (dar în picioarele din spate), ambele elemente nu puteau măsura nimic altceva și nu mai puțin de 35 de centimetri.

Pe de altă parte, un grup mare de cercetători a reușit să-și dea seama că oasele și structura lor arată că acest animal ar fi putut avea probabil o serie de mușchi puternici și rezistenți, în special în extremități, chiar mult mai puternici decât în ​​alte teropode. care au fost studiate de-a lungul anilor.

Baryonyx

În ceea ce privește gâtul său, putem spune că este o zonă foarte importantă în viața acestor dinozauri, deoarece a determinat în mare măsură modul în care s-au hrănit și vânați.

În acest caz, putem spune că de fapt îi lipsea forma S, acesta era un detaliu care îl diferențiază de multe alte exemplare și de teropode, prin urmare se poate spune că flexibilitatea nu era o calitate a acestui dinozaur.

Despre craniul său putem spune că era destul de asemănător cu craniul altor animale dispărute, deoarece se potrivea perfect la un unghi de câteva grade.

De altfel, fălcile acestui animal dispărut nu aveau dimensiuni mai mici și erau destul de înspăimântătoare, asemănătoare cu fălcile crocodililor și din care mulți oameni fug atunci când îi văd.

Aceste maxilare terifiante prezentau un total de 96 de elemente dentare, un număr cu adevărat copleșitor și superior în comparație cu alți dinozauri „similari”, deși Baryonyx era cu adevărat autentic.

Dacă facem calculele, putem vedea că aceste 96 de elemente dentare se dovedesc a fi aproape dublu față de numărul dinților altor dinozauri.

În ceea ce privește localizarea acestor dinți, marea majoritate a putut fi găsită în zona inferioară, în timp ce restul erau evident în zona superioară.

Poate fi văzută și o proeminență în formă de creastă, chiar deasupra botului gigantic teropod, cu toate acestea, nu s-a dovedit cu adevărat ce este sau ce funcție avea.

Pentru a termina de comentat detalii despre botul acestui exemplar, vom spune că avea și o depresiune nu mică care se afla în zona superioară.

Potrivit experților, pentru a preveni scăparea țintei sau a mâncării, în timp ce lupta pentru viața sa, o altă calitate care este similară și la crocodili.

Descoperirea Baryonyxului

Celebrul lac identificat sau cunoscut sub numele de Wealden, are reputația de a fi destul de vechi și mai presus de toate destul de misterios, de fapt tocmai în acest loc a fost găsit pentru prima dată vestigiul animalului protagonist al acestui articol.

Se știe că de milioane de ani, tocmai din perioada Cretacicului, în stratul „timpuriu” al acelei perioade, această faimoasă aglomerare de apă a fost responsabilă pentru acoperirea unor teritorii extinse care astăzi rămân neacoperite.

Baryonyx

Aceste teritorii sunt ceea ce este cunoscut în prezent ca partea de nord a continentului european.

Avem cunoștință despre prietenul nostru, Baryonyx, deoarece un mare fan își făcea nesfârșitele „expediții” în apropierea acestei aglomerări de apă și era de așteptat că eforturile sale vor avea un fel de rezultat.

Acesta a fost cazul și după un timp a reușit să afle unde se află o serie de rămășițe care aparțin acestui exemplar mare.

Hobbyistul pe care l-am menționat a fost identificat ca William Walker, din acest motiv, acum identificăm acest animal ca Baryonyx walkeri.

Știați că?

Totul a început când acest subiect și-a dat seama că o gheară mare era vizibilă în mod vizibil într-o fântână veche făcută din lut, ceea ce l-a determinat pe Walker să-i ceară ajutor însoțitorilor săi pentru a putea îndepărta rămășițele enormului exemplar într-o perioadă scurtă de timp. Spre surprinderea tuturor, oasele acestui animal se aflau într-o stare optimă de conservare.

După un timp, știrile nu au durat mult până au ajuns la autorități și din acest motiv oamenii de știință Milner și Charig au preluat sarcina explorării și de acolo au efectuat o săpătură atentă pentru a preveni ca celelalte rămășițe să sufere daune colaterale.

Acești oameni de știință au venit direct dintr-un muzeu situat în orașul Londra (Anglia), după ce și-au desfășurat munca, au preluat puterea de a publica recenzia specimenului în 1986.

Evident, au făcut-o fără a uita că persoana care a reușit să găsească rămășițele a fost chiar Walker, aceasta este explicația numelui acestui animal dispărut, așa cum am menționat deja.

Încheiându-vă acum, dacă ați dorit mai mult, vă lăsăm un videoclip interesant despre Baryonyx:

Var putea interesa și

Go up