Skip to content

Câte rase de câini există?

rase de câini

Din timpuri preistorice au existat cazuri documentate de prietenie între aceste mamifere descendente din lup și om. Când omul și-a dat seama că el ar putea fi un coleg de vânătoare foarte eficient a creat o relație care a evoluat până în prezent. Se crede că această domesticire a avut loc în Europa între 20.000 și 40.000 de ani în urmă, la sfârșitul neoliticului, dând naștere speciei pe care astăzi o cunoaștem sub numele de Canis Lupus familiaris.

În ciuda faptului că toți câinii au un strămoș comun, astăzi există aproximativ 800 de diferite rase de câini, cu dimensiuni foarte diferite.

Rase de câini


Deși nu au un mare simț al vederii, au un auz foarte bun și un simț al mirosului foarte dezvoltat, acesta fiind instrumentul care definește de ce este cel mai bun în calitate de vânător sau tracker, dar și capacitatea lor de a socializa recunoscând mirosurile familiare. Femelele fată de două ori pe an, perioada lor de gestație durează puțin mai mult de două luni și, de obicei, au între 8 și 12 pui. Deși speranța lor de viață este cuprinsă între 12 și 15 ani, există unele specii care pot ajunge la 20 de ani.