Skip to content

Animale Domestice, care sunt principalele categorii ?

Rase de Animale Domestice

Poate că v-ați întrebat care sunt principalele animale domestice? Animalele domestice sunt toate cele care au trecut printr-un proces de domesticire, adică au învățat să coexiste cu oamenii într-o asemenea măsură încât, în multe cazuri, le-ar fi greu să trăiască departe de societatea umană.

Rase de Animale Domestice


Domesticirea este procesul de obișnuire a unei specii de animal sau plantă sălbatic cu condițiile de coexistență umană, adică să coexiste cu oamenii și să se adapteze la tipul de activități pe care aceștia le desfășoară.

Acesta este un proces care a început cu mii de ani în urmă, în zorii speciei noastre, când descoperirea agriculturii a dus la nevoia de animale robuste care să le ofere oamenilor forța de care aceștia duceau lipsă.

Speciile de plante, cum ar fi porumbul și grâul, au fost, de asemenea, domesticite și adaptate pentru a prolifera în spații controlate de oameni, mai degrabă decât în mediile lor naturale. Acest proces a modificat pentru totdeauna cursul dezvoltării acestora și a supus speciile la procese de selecție artificială în funcție de nevoile noastre.

În prezent, animalele domestice trăiesc alături de noi în mediul rural și urban, oferindu-ne companie, hrană, transport și forță de muncă. În schimb, le oferim hrană fără efort sau concurență, un habitat sigur și un anumit confort, în special celor pe care îi considerăm tovarăși de zi cu zi, cum ar fi câinii și pisicile.