Diplodocus: dinozaurul cu coada supersonică

Diplodocus: dinozaurul cu coada supersonică

INDEX

Fiind erbivor, putem crede că Diplodocus a fost blând si o prada usoara pentru orice prădător. Nimic nu este mai departe de realitate.

Acest dinozaur este renumit pentru că este cel mai lung dintre cei care au schelete întregi. Se estimează că unul dintre cele mai mari exemplare ar putea măsura mai mult de 30 de metri (mai mult decât un teren de baschet).

Diplodocus

Cu toate acestea, în post veți vedea cum există și alți candidați care licitează pentru poziția respectivă.

Dar legenda Diplodocusului merge mult mai departe. Deși mulți încă nu cred că acest uriaș sauropod ar putea învinge un întreg prădător precum Allosaurus, povestea este adevărată. Diplodocul avea în posesie o arma mortala: o coadă supersonică.

Familia: sauropod diplocid

Diplodocus

Ar putea sta cu noi și să nu spună povestea sa, this posibilitate să fi început prin a-și explica originile. Acestui family dinozaur suntsauropodii diplodocizi

Termenul de sauropod se referă la dinozaurii de enormă proporție care s-au remarcat prin gâturile și cozile lor lungi. The rândul lor, diplocidele sunt or ramură a sauropodelor a căror caracteristică principală this coada lornesfârșită

.

Dacă am căuta frați pentru Diplodocus, ar putea fi Barosaurus, Kaatedocus, Leinkupa, Supesaurus și Tornieria

RegatulDiviziaClasăOrdinSubordineInfraordonFamilie
AnimaliaChordataSauropsidaSaurischiaSauropodomorphaSauropodaDiplodocidae

Știați? ...Diplodocus

este considerat cel mai lung dinozaur din există. Cu toate a basket, ne confruntăm with an adevăr pe jumătate. It is created as a „fratele” sale, Supersaurul, ar putea fi mai lung, give din moment ce nu sa gasit niciodată a întreg schelet, această ipoteză nu a fost niciodată testată.Diplodocus longus

this prototipul acestei specii (a copiei cu toții ne gândim atunci când nu numim acest dinozaur). Toate rămășițele lasă provin din Formația Morrison în Colorado și Utah.

În schimb,Diplodocus carnegiei

locuia in Pennsylvania. De fapt, puteți găsi un întreg schelet al acestui sauropod la Muzeul din Istorie Naturală Carnegie dinPittsburgh Este considerat a fi cea mai importantă parte a țării.

Pentru a treia specie,Diplodocus hallorum,

ar fi cea mai mare dintre cele trei. Cu toate acestea, se speculează că nu este o specie în sine, ci acelașiD. longus,

da mai mare.

Diplodocus

S-ar putea spune că Diplodocinae family this is controversed, deoarece au existat mai mulți frați „nelegitimi”.

Până în 2015, este considerat ca existent sau patra specie

:Diplodocus hayi

. În plus, se constată că există o diferență în numele unui alt gen.Diplodocushayi

to devenitGaleamopus.

Nu a fost singurul caz. Au existat și îndoieli cu privire la oa patra specie cunoscută sub numele deDiplodocus lacustris

. Originea acestei a patra ramuri provine dintr-un exemplar găsit in El Colorado. După diverse studii, se creează cel mai probabil un specimen de lespede evoluat.

Unde și când a trăit acest sauropod

Diplodocus

a trăit în period Jurasicului, în urmă cu aproximativ 150 de a milioane de ani.

Știați? ...

Dinozaurii au trăit în epoca numită Mesozoic (at început accumulate 250 millioane of ani). Mesozoicul east împărțit în trei secțiuni: Triasic, Jurasic și Cretacic.

Meteoritul care avea să pună capăt viețile tuturor dinozaurilor și odată cu era mezozoică a căzut în urmă cu 65 de milioane de ani. Prin urmare, putem spune că dinozaurii au trăit pe Pământ aproximativ 185 de milioane de ani.

Viața lui a fost petrecută în America de Nord. Tide majoritate to rămășițelor Diplodocus (și a multor alți dinozauri) au fost găsite înformațiunea Morrison

În mod similar, în zona precum Colorado, Utah, Montana și Wyoming.

Formația Morrison east or suprafață of a milion și jumătate de kilometri pătrați. It is within the New Mexico la Canada și la vest până in Nebraska.

This cel mai bun sit geologic din America de Nord. Din 1877, au fost găsite în ea rămășițe deApatosaurus

nu sunt la fel de faimos ca alti dinozauri, give ele sunt a dintre cele mai familiare.

În parte, datorită tuturor fosilelor găsite în formațiunea Morrison.

Cinema a descoperit acest sauropod?

Numele său this dat de Othniel Charles Marsh

în 1878. Dacă îl traduce literal, înseamnă „fascicul dublu” sau „fascicul dublu lung”. Acest numered this data in a fascicului way oaselor din zone inferior to cozii.

It is thought to be whore fi astfel, to protect vasele de sânge de a fi zdrobite tuna când dinozaurul și-a susținut coada.

După cum am menționat, au fost găsite numberase rămășițe ale acestui sauropod, deși this curiosity că osul cel mai puțin găsit this craniul.

Cum a fost Diplodocus: caracteristici

Diplodocus

Diplodocidele erau animale patruped. Picioarele lasă erau scurte și robuste. Picioarele din față erau puțin mai scurte decât spatele, ceea ce făcând silueta pentru foarte orizontală.

Știați? ...

The începututul secolului al XX-lea, is thought to be picioarele acestui dinozaur ieșeau din părțile laterale ale trunchiului ca niște șopârle moderne. De-a lungul timpului, paleontologist William J. Holland a dovedit că acest lucru a fost imposibil, deoarece cu accele picioare, burta i-ar fi lovit pământul.

The main character was gâtul și coada uriașe, acestea din urmă în formă de bici. Aceste două membri sunt ceea ce îl face să aibă onoarea de a fi cel mai lung dinozaur cunoscut. Aici ar trebui să adăugăm „sloganul” din care avem un întreg schelet.

Așa cum am discutat anterior, this probable ca Supersaurul să fi fost mai lung decât el.

Cu toate acestea, Dimensiunea prietenului nostru,Diplodoc,

nu este deloc neglijabilă. It is created with a fi putut avea approximate 32 metri lungime (mai mult decât un teren de baschet). Înălțimea lor medie a fost de șapte metri.

Dar vă vom oferi mai multe detalii mai specifice ale fizionomiei acestui dinozaur.

Gâtul său era format din cel puțin 15 vertebre

Lungimea extremă a gâtului sugește că era prea greu pentru el să-și ridice capul complet. It is created că gâtul său a fost întotdeauna orizontal,niciodată mai mare de 30 de grade.

Dacă 15 vertebre ți se par multe, îți spun ca avea 80 în coadă. Mai mult sau mai puțin, de două ori față de orice altsauropod

Curios this problem greutății, deoarece putem spune căDiplodoc a

fost or greutate pană printre dinozauri. Greutatea sa varia între10 și 16 tone.

Foarte puțin pentru dimensiunile acestei creaturi și pentru ceea ce au ajuns să cântărească alțisauropodi.

Dinții diplodocului sunt deosebiți și diferiți de alți diplodocizi Au fost așezate în exterior (ca și când nu ar avea buze) și s-au încheiat într-un punct. Pentru a vă face o idee, maxilarul său ar fi ca doi faguri care se confruntă vertical.

După cum vă puteți imagina, umplerea stomacului unui dinozaur de dimensiunea aceea necesită o mulțime de frunze și plante. O astfel de cantitate de mâncare i-a făcut pe dinți să se uzeze foarte ușor. Este uimitor, dar au avut capacitatea de a vă înlocui dinții.

Mai mult sau mai puțin, o făceau în fiecare lună.

O altă întrebare curioasă legată de capul său a fost că mult timp s-a crezut că are un trunchi . Capul său era alungit și se credea că nu are nas, ci mai degrabă trunchi. Această credință provine din poziția nărilor, cu toate acestea, este deja aruncată. Acum se susține că avea bot.

Forma copitelor sale din față este, de asemenea, specială. Deși s-au încheiat în formă de potcoavă, avea un „deget” pentru o gheară.

Nu se știe foarte bine ce funcție a avut această gheară, deși se crede că ar putea fi folosită pentru săpat.Știați?...În această luptă specială pentru a vedea care este cel mai lung dinozaur, un candidat lipsește. Este Amphicoelias, un alt sauropod diplodocid. Există două specii ale acestui dinozaur: Amphicoelias altus și Amphilocoelias fragillimus.

Primul are multe asemănări cu Diplodocus . De fapt, există oameni de știință care au postulat că ar putea fi la fel; pe de altă parte, alții susțin că sunt genuri diferite, Amphicoelias fiind ceva mai mare.

Dar este a doua specie care își prezintă candidatura fermă ca fiind cel mai lung dinozaur: Amphilocoelias fragillimus. Din acest sauropod s-au găsit o vertebră și un femur (cel mai lung os dintr-un picior). Se speculează că ar fi putut avea aproximativ 60 de metri lungime.

De ce qu é folosi verbul speculează?

Problema este că ambele oase au dispărut. Au fost trimiși cu trenul la un muzeu din New York, dar nu vor ajunge niciodată.

Aici deschidem o nouă secțiune pentru a descrie o secțiune din istoria paleontologiei: războiul oaselor.

Rămășițele Amphilocoelias fragillimus au fost găsite la sfârșitul secolului al XIX-lea de Cope, unul dintre cei mai importanți paleontologi ai vremii. Dintre acestea, Cope s-a confruntat cu un alt om de știință (Marsh) pentru a vedea cine dintre cei doi a fost capabil să descopere mai multe fosile și specii.

Dar războiul, din toate punctele de vedere, nu a fost foarte curat. Din cele văzute, s-au folosit tactici precum luare de mită, jaf sau șantaj ... Așa a fost climatul de neîncredere care apare dacă Marsh nu ar putea fi în spatele acestor minunate rămășițe dispărute.

A fost Amphilocoelias fragillimus cel mai lung dinozaur din istorie?

Din păcate, până în prezent încă nu știm răspunsul; Și poate că nu vom ști niciodată

Ce mănâncă Diplodocus

Diplodocus erau erbivore, se hrănesc cu plante și frunze.

Diplodocus

Deși cel mai curios este modul în care a mâncat. Se pare că, cu o parte a botului, a smuls frunzele copacilor, în timp ce cu cealaltă a mestecat. Există oameni de știință care susțin că acest lucru ar justifica plasarea ochilor. Când am spus că capul lui era alungit, ochii erau așezați în spate. În felul acesta putea vedea mai bine în timp ce își înclină capul.

Un alt „truc” pe care l-a avut acest sauropod a fost cu funcția de trepied . Dacă nu putea atinge ramurile înalte (amintiți-vă că am menționat că este posibil să nu-și poată ridica gâtul foarte mult), a fost capabil să se sprijine pe cele două picioare posterioare și să ajungă într-o poziție bipedă.

Te întrebi cum a făcut-o?

Diplodocusul nostru și-a folosit coada uriașă pentru a obține al treilea sprijin. De aici și numele funcției „trepied”.

Se crede, de asemenea, că ar putea să-și scufunde gâtul în apă și astfel să mănânce plante acvatice.

O dietă bazată pe frunze și plante trebuie să fi fost dificil de digerat, deoarece acest dinozaur, la fel ca alții, a mâncat pietre (gastroliți) pentru a putea digera mai bine.Știați?...Există o teorie conform căreia acest dinozaur ar putea folosi apa pentru a se mișca. Se credea că, din cauza dimensiunilor sale, picioarele sale ar suferi foarte mult dacă s-ar mișca doar pe uscat. Cu toate acestea, există teorii care contrazic această ipoteză.

Reproducerea și creșterea sauropodului

Nu se știe cu siguranță dacă Diplodocus a avut locuri de cuibărit . Sau ce este același lucru, un loc sigur în care îți poți lăsa ouăle, fără să te temi că alte animale le pot ajunge.

Cu toate acestea, un alt sauropod cum ca saltasaurus au avut ei, așa că nu ar fi surprinzător dacă noastre de lungă diplodocid le -a avut , de asemenea. Se crede că au fost depuse în găuri care au fost ulterior acoperite cu buruieni.

Diplodocus a folosit probabil cele mai groase părți ale pădurii ca loc de cuibărit, deoarece s-a susținut că tinerii au trăit în pădure până când erau suficient de mari.

Creșterea diplodocidelor a fost foarte rapidă . În zece ani au ajuns la maturitate sexuală și nu au încetat să crească până nu au murit. Această ipoteză este opusă celei care a fost folosită mult timp, în care s-a susținut că creșterea sa a fost foarte, foarte lentă.

Diplodocus vs Allosaurus

Allosaurus a fost un prădător de temut și Diplodocus' cel mai mare dușman . Acest prădător avea o înălțime de aproximativ 30 de metri și obișnuia să-și atace prada prin ambuscadă.

Diplodocus

A făcut-o în ambuscadă pentru că nu trebuie să uităm că vorbim despre unul dintre cei mai lungi dinozauri.

Dacă propunem un atac ipotetic individual, există șanse mari ca Allosaurus să cadă învins. Și este că, indiferent de câtă gheață și dinți zimțiți avea acest prădător, Diplodocus avea un as în mânecă: coada sa ucigașă.

Deși la început poate părea incredibil, coada lui Diplodoc a fost mortală .

În primul rând, el ar putea să o folosească drept bici. Nu uitați că, cu acea dimensiune a cozii, dacă Diplodocus a fost propulsat pentru a câștiga forță, genele care au fost eliberate ar putea fi fatal.

Dar cel mai surprinzător lucru vine acum.

Cu siguranță ați auzit vreodată un bici crapa. Este un sunet foarte puternic și foarte lacerant, deoarece Diplodocus ar putea face același lucru cu coada sa.

Nu numai că a fost capabil să crape ca un bici, dar a atins și o viteză de peste 1200 km / oră . Emite un sunet care depășea viteza sunetului!

El ar putea folosi sunetul tunător pentru a-și speria dușmanii, dar se crede că, cu acele crăpături, ar putea sparge timpanele adversarilor săi.

Diplodocus ar fi învins Allosaurus , fără măcar să - l atingă.Știați?...Nu toate bătăliile sauropodului nostru au fost împotriva prădătorilor. Nu cu mult timp în urmă, un celebru Diplodoc a trebuit să se confrunte cu un inamic foarte ciudat: o balenă albastră.

La începutul anului 2015 bătălia a început, deși nu pe teren deschis, ci la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

De aproximativ 35 de ani, scheletul unui Diplodoc (poreclit cu afecțiune Dippy) a protejat intrarea în muzeu. Cu toate acestea, pentru 2017, muzeul a decis să renunțe la serviciile lui Dippy și să pună în locul său scheletul unei balene albastre (și animal impresionant).

Rețelele sociale nu au durat mult până la mobilizare. Hashtag-ul #SaveDippy a fost creat pe Twitter pentru a se asigura că muzeul nu a eliminat Diplodocus.

Diplodocus din Spania

Au existat dinozauri precum Diplodocus în Peninsula Iberică?

Nu, așa cum am explicat la început, acești sauropodi trăiau doar în America de Nord. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu le puteți vedea în Spania.

În Muzeul Național de Științe Naturale din Madrid puteți găsi o reproducere a lui Dippy din Londra. În acea expoziție permanentă, printre multe alte lucruri, puteți vedea, de asemenea, un Gomphotherium angustidens și un Megatherium americanum.

Acum, că știi întreaga poveste despre acest sauropod, mai crezi că un Diplodoc nu ar putea împotriva unui Allosaurus ? Mergi cum i-a cheltuit Diplodocusul , nu cred că mulți ar îndrăzni să fure o ferigă din micul dejun

Var putea interesa și

Go up