British Shorthair

British Shorthair
INDEX

Sunteți în căutarea unei pisici care să se integreze perfect în familia dvs. cu un caracter calm și senin? Dacă da, cel mai probabil, pisica British shorthair este rasa potrivită pentru dumneavoastră. În acest articol vă facem cunoștință cu această pisică din Marea Britanie.

Aspectul: o minge pufoasă de blană.

Blana scurtă, groasă și ușor de îngrijit a pisicii British Shorthair, capul scurt și rotund și ochii mari amintesc de un ursuleț de pluș. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că această rasă este una dintre cele mai populare în prezent.

Această pisică are o construcție stabilă. Ca și alte rase mari, crește încet și nu devine un adult până la vârsta de trei - cinci ani. Pisicile adulte de sex feminin pot cântări până la cinci kilograme, iar cele de sex masculin până la șapte kilograme.

[orbital_toc]

Diferitele culori ale pisicii British Shorthair

pisicute British Shorthair

Fie că este unicolor sau multicolor, fiecare exemplar British Shorthair este un spectacol vizual. Exemplarele unicolore sunt de culoare albastru-cenușiu sau negru. De asemenea, sunt foarte populare culorile liliac și cafeniu, care corespund unui bej deschis. Sunt disponibile și în roșu și crem.

Cei care au un gust extravagant vor adora variantele chocolate smoke sau blue tortie tabby. Ce zici de una cu nuanțe argintii? Pisicile numite "shaded" au culoarea respectivă doar pe vârful blănii. Prin urmare, această culoare este vizibilă doar ca o nuanță. Variantele clasice tabby sunt foarte populare. La urma urmei, cine nu-și amintește de pisica Whiskas?

Care sunt cele mai comune culori ale pisicii British Shorthair?

British Shorthair

Fie că este vorba de rasa tigrată, dungată, pestriță, tabby, scorțișoară, arlechin sau colorpoint - cu peste 300 de variante, există câte una pentru fiecare. Iată o scurtă prezentare a celor mai importante culori ale pisicii British Shorthair:

😻 Colourpoint: Această variantă are culorile de bază doar la extremități (față, urechi, labe, coadă și, la masculi, organele genitale).

😻 Chinchilla: Chinchilla britanică cu păr scurt are o nuanță interesantă. O optime din blană este una dintre culorile de bază, negru, iar restul este alb-argintiu de la rădăcină.

😻 Tabby: Tabby nu înseamnă pur și simplu tigrat. În funcție de trăsăturile cromatice, există macrou tigrat, clasic, blotched, spotted sau ticked.

😻 Tortie: desemnează un British Shorthair tricolor. Datorită bazei genetice, pisicile tortie sunt întotdeauna femele.

😻 Torbie: aceste pisici sunt o combinație de culori tortie și tabby.

😻 Arlechin: doar o șesime din blană este colorată.

😻 Van: Aceste pisici sunt monocolore și au o proporție mare de alb.

În limbajul de specialitate, modelul este adesea combinat cu culoarea dominantă. Un exemplu este British shorthair silver tabby: pe o bază alb-argintie se remarcă un model tabby clar.

Caracter: calm și afectuos

British Shorthair

British Shorthair este o rasă foarte sociabilă, calmă și afectuoasă cu oamenii. În general, nu sunt cei mai buni acrobați, deoarece caracterul lor este mai degrabă calm.

În plus, aceste pisici trebuie să fie aproape de îngrijitorul lor și adoră să fie îmbrățișate. Cu toate acestea, exercițiile fizice nu ar trebui să fie neglijate. Fiind o rasă atât de calmă, aceste pisici au tendința de a fi supraponderale. Deși la început sunt rezervate cu străinii, au tendința de a se comporta bine cu vizitatorii.

Creșterea și hrănirea: pisicii British Shorthair

Natura blândă a British Shorthair îl face perfect pentru familiile cu copii. De asemenea, au tendința de a se înțelege bine cu alte animale de companie. Dacă țineți pisica exclusiv în casă, vă recomandăm să aveți cel puțin două.

Datorită naturii sale calme, British Shorthair este ideală ca pisică de interior. Cu toate acestea, dacă este ținută singură în casă, este esențial să i se ofere un spațiu în care să poată zgâria, să se joace și să se ascundă. De asemenea, este esențial ca aceasta să se joace cu oameni sau cu alte pisici. În fond, chiar și cele mai liniștite rase sunt vânători și, ca atare, se vor plictisi rapid fără stimulare.

O opțiune pentru a extinde lumea pisicii și a economisi spațiu este ceea ce se numește a treia dimensiune. Profitați de zonele înalte din încăperi și creați spații pe care să se cațere.

De exemplu, stâlpii de zgâriere sunt o opțiune bună. Pisicilor le place să se cațere și să privească împrejurimile de sus. Dacă nu vă plac stâlpii de zgâriat până în tavan, puteți transforma etajerele în adevărate locuri de cățărat.

Îngrijire: blana este ușor de îngrijit

British Shorthair

Nu numai caracterul și necesitățile acestei pisici sunt simple. De asemenea, îngrijirea blănii este foarte ușoară. Trebuie doar să periați blana scurtă și mătăsoasă la fiecare două-trei săptămâni. Dacă pisoiului îi place să fie periat, puteți folosi peria mai des.

În timpul sezonului de cădere a părului, primăvara și toamna, se recomandă periajul mai frecvent. Acest lucru va reduce cantitatea de păr de pe covor, podea și canapea. De asemenea, veți reduce riscul formării de bulgări de păr în stomacul pisicii dumneavoastră.

Sănătate: Cât poate trăi o pisică British Shorthair?

British Shorthair

În general, nicio pisică nu este lipsită de boli. Din nefericire, la pisicile de rasă pură, acestea sunt mai frecvente din cauza fondului genetic redus în mod artificial. British Shorthair nu face excepție.

Constituția lor puternică pune la grea încercare oasele și articulațiile. Pe lângă predispoziția la boli articulare, este predispus și la afecțiuni cardiace, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică și hemofilia B, o afecțiune a sângelui.

Acronimul PKD este, de asemenea, o bătaie de cap în cercurile de creștere. Este vorba despre boala polichistică a rinichilor, o afecțiune frecventă la British Shorthair. Pisica persană și pisica exotică contractează, de asemenea, frecvent această boală. Simptomele nu devin evidente decât la o vârstă înaintată. Prin urmare, animalele afectate pot avea boala pentru o perioadă lungă de timp fără să își dea seama. Deoarece este o patologie ereditară, pisicile potențial reproducătoare ar trebui să fie testate în prealabil.

În afară de bolile de mai sus, British Shorthair este considerată a fi o rasă cu o sănătate de fier. Animalele sănătoase, îngrijite în mod corespunzător speciei, pot trăi între 12 și 16 ani.

Cât costă achiziționarea unei pisici british shorthair ?

British Shorthair

În funcție de ascendența și de titlurile de expoziție ale părinților, un pisoi costă între 600 și 1000 de euro. Este adevărat că nu este un preț foarte mic, dar în cazul unui crescător profesionist, merită prețul. Acesta examinează periodic sănătatea părinților, îi împerechează cu cap și nu permite femelelor să se reproducă la nesfârșit.

De asemenea, el le oferă pisicuțelor timpul de care au nevoie pentru a se pregăti pentru noul lor cămin. În general, aceștia ar trebui să rămână cu mama și frații lor cel puțin până în a douăsprezecea săptămână de viață. În acest timp, pisicuțele învață tot ceea ce este important pentru o viață calmă și sănătoasă. De asemenea, puii sunt vaccinați și deparazitați de mai multe ori. Toate acestea, desigur, costă bani.

Veți găsi crescători profesioniști prin intermediul asociațiilor de creștere, printre altele. Nu strică să aruncați o privire mai atentă asupra reproducerii. De asemenea, nu vă lăsați dus de val atunci când cumpărați un pisoi. Dacă cumpărați pisici de rasă pură fără pedigree din casa supraaglomerată a unui crescător neprofesionist, nu faceți decât să contribuiți la suferință lor.

Pisici de rasă de la adăpostul de animale

Din păcate, un arbore genealogic nu te scutește de încercările și necazurile vieții. De aceea, există întotdeauna British Shorthairs care ajung în adăposturile de animale. Dacă doriți să oferiți un cămin unei pisici British Shorthair și sunteți dispus să luați cu dumneavoastră un animal adult, veți găsi cu siguranță unul la adăpostul local.

Istoria pisicii British shorthair

Rasa British shorthair este considerată a fi cea mai veche rasă de pisici britanice. Se crede că romanii au adus aceste pisici în Marea Britanie, unde au petrecut mult timp în izolare. Sunt crescute de peste 100 de ani, iar în 1871 au fost prezentate primele exemplare la Crystal Palace.

În special după cele două războaie mondiale s-a practicat creșterea încrucișată. Pentru a îmbunătăți populația în scădere și arhetipul, au fost incluse în fondul genetic mai ales pisicile persane și carthusiene. În acest fel, arhetipurile chartreuse și British shorthair au devenit din ce în ce mai egale.

De fapt, Federația Internațională a Pisicilor (FIFé) a grupat cele două rase împreună în 1970. Pisicile albastre erau considerate chartreuse, iar celelalte culori British shorthairs. Această clasificare a fost revocată în 1977.

Prin încrucișare cu pisicile persane, a apărut și British Longhair, numită uneori Highlander. Este o variantă cu păr semilung a British Shorthair și diferă de acesta doar prin lungimea blănii.

Rase de pisici

Var putea interesa și

Go up