Dinozauri-omnivori-ai-triasicului

Dinozauri omnivori ai Triasicului

Dinozauri-omnivori-ai-triasicului

Omnivori ai triasicului

INDEX

Vom vorbi în mod specific despre dinozaurii omnivori, un cuvânt care este alcătuit din doi termeni latini, „omni”, care înseamnă totul și „vorare”, care înseamnă să mănânci. Cu alte cuvinte, vorbim despre dinozauri a căror dietă consta dintr-o mare varietate de alimente: ouă, plante și carne.

De unde știi asta? Ei bine, dinții lor ne oferă deja informații excelente, deoarece aveau 2 până la 3 tipuri diferite de dinți, incisivii care permiteau ruperea și molarii și premolarii care permiteau măcinarea alimentelor.

De exemplu, când s-au hrănit cu ouă, au atacat ouăle dinozaurilor erbivori când s-au îndepărtat de cuib, inițial puteau apuca și ține oul cu dinții incisivi și mai târziu îl puteau zdrobi cu molarii și premolarii lor.

Dinozauri omnivori din Triasic

În ciuda duratei lungi a primelor două perioade ale erei mezozoice, nu există dovezi care să sugereze că dinozaurii omnivori au locuit în aceste etape.

Ar trebui clarificat faptul că acest lucru nu implică faptul că dinozaurii omnivori nu au existat, ci mai degrabă că studiul fosilelor nu a reușit să localizeze acest tip de dinozauri în perioada triasică sau jurasică până astăzi.

Go up