Dinozauri erbivori ai Triasicului

Erbivori ai Triasicului

Am putea considera că vârsta speciei umane este foarte tânără dacă o comparăm cu vârsta planetei pământ, deoarece era geologică a dat naștere la numeroase schimbări.

Dar cum este posibil să cunoaștem caracteristicile dinozaurilor dacă perioada de timp care ne separă de cele mai faimoase animale preistorice este imensă?

Prin intermediul fosilelor este posibil doar să se reconstruiască dimensiunea și principalele caracteristici fizice ale diferitelor specii de dinozauri, dar este, de asemenea, posibil să se stabilească care a fost dieta unui individ.

Ca ╚Öi ├«n cazul altor animale neextinse, cum ar fi gorilele, digestia dificil─â a vegeta╚Ťiei, ├«mpreun─â cu robuste╚Ťea mare a acestor dinozauri, au ├«nsemnat c─â, pentru a-╚Öi men╚Ťine func╚Ťiile vitale, au petrecut cea mai mare parte a zilei m├ónc├ónd.

De asemenea, a fost posibil s─â se determine c─â, ├«n ciuda faptului c─â dinozaurii Erbivori ai Triasicului aveau din╚Ťi, uneori din╚Ťii erau folosi╚Ťi pentru a m─âcina alimente, cu alte ocazii func╚Ťia principal─â a din╚Ťilor era aceea de a putea dezr─âd─âcina vegeta╚Ťia ╚Öi chiar unele specii aveau cioc pentru a putea rupe ramuri ╚Öi frunze.

Ceva ce sa ├«nt├ómplat de la epoca mezozoic─â p├ón─â ├«n prezent este c─â planeta P─âm├ónt a fost ├«ntotdeauna reglementat─â pentru a permite existen╚Ťa vie╚Ťii pe ea, ├«n acest sens, habitatul ├«n care au tr─âit ace╚Öti dinozauri le-a oferit toat─â hrana necesar─â.

Dinozauri Erbivori ai Triasicului

Triasicul┬áeste prima perioad─â a erei mezozoice sau epoca dinozaurilor, ├«n acest sens, se caracterizeaz─â prin apari╚Ťia primilor dinozauri mici, bipedali ╚Öi carnivori.

Cu toate acestea, durata triasicului este estimat─â la 51 de milioane de ani ╚Öi ├«n aceast─â lung─â perioad─â dinozaurii s-au diversificat, fiind animalele dominante ale planetei p─âm├ónt la sf├ór╚Öitul perioadei triasice ╚Öi realiz├ónd dispari╚Ťia unor specii de forme de via╚Ť─â mai primitive precum arosauri, de╚Öi unii arzauri, precum crocodilii de ast─âzi, au supravie╚Ťuit.

├Än ciuda marilor schimbari ale dinozaurilor ├«n timpul Triasicului, am g─âsit pu╚Ťine specii erbivore, de fapt doar 2 au fost descrise ast─âzi, ceea ce nu implic─â faptul c─â nu au existat mai mult.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Las─â un comentariu