Dinozauri erbivori ai Triasicului

Dinozauri-erbivori-ai-Triasicului

Erbivori ai Triasicului

INDEX

Am putea considera că vârsta speciei umane este foarte tânără dacă o comparăm cu vârsta planetei pământ, deoarece era geologică a dat naștere la numeroase schimbări.

Dar cum este posibil să cunoaștem caracteristicile dinozaurilor dacă perioada de timp care ne separă de cele mai faimoase animale preistorice este imensă?

Prin intermediul fosilelor este posibil doar să se reconstruiască dimensiunea și principalele caracteristici fizice ale diferitelor specii de dinozauri, dar este, de asemenea, posibil să se stabilească care a fost dieta unui individ.

Ca și în cazul altor animale neextinse, cum ar fi gorilele, digestia dificilă a vegetației, împreună cu robustețea mare a acestor dinozauri, au însemnat că, pentru a-și menține funcțiile vitale, au petrecut cea mai mare parte a zilei mâncând.

De asemenea, a fost posibil să se determine că, în ciuda faptului că dinozaurii Erbivori ai Triasicului aveau dinți, uneori dinții erau folosiți pentru a măcina alimente, cu alte ocazii funcția principală a dinților era aceea de a putea dezrădăcina vegetația și chiar unele specii aveau cioc pentru a putea rupe ramuri și frunze.

Ceva ce sa întâmplat de la epoca mezozoică până în prezent este că planeta Pământ a fost întotdeauna reglementată pentru a permite existența vieții pe ea, în acest sens, habitatul în care au trăit acești dinozauri le-a oferit toată hrana necesară.

Dinozauri Erbivori ai Triasicului

Triasicul este prima perioadă a erei mezozoice sau epoca dinozaurilor, în acest sens, se caracterizează prin apariția primilor dinozauri mici, bipedali și carnivori.

Cu toate acestea, durata triasicului este estimată la 51 de milioane de ani și în această lungă perioadă dinozaurii s-au diversificat, fiind animalele dominante ale planetei pământ la sfârșitul perioadei triasice și realizând dispariția unor specii de forme de viață mai primitive precum arosauri, deși unii arzauri, precum crocodilii de astăzi, au supraviețuit.

În ciuda marilor schimbari ale dinozaurilor în timpul Triasicului, am găsit puține specii erbivore, de fapt doar 2 au fost descrise astăzi, ceea ce nu implică faptul că nu au existat mai mult.

Go up