Dinozauri carnivori ai Triasicului

Dinozauri carnivori ai Triasicului

Dinozauri-carnivori-ai-Triasicului
INDEX

Studiul fosilelor dinozaurilor carnivori din Triasic face posibilă legarea formei membrelor, maxilarului și a dinților cu un anumit tip de dietă.

În acest fel, prin fosile, se știe că un dinozaur era carnivor datorită formei dinților, aceștia sunt subțiri și în formă de pumnal, cu margini zimțate. Acest tip de structură a permis dinozaurului să taie adânc în prada sa și să se agațe de ea.

Dinții apropiați de mijlocul maxilarului aveau o dimensiune mai mare, deoarece mușchii mandibulari din această zonă permiteau și o mușcătură mai puternică și mai profundă.

Paleontologia ne-a permis, de asemenea, să știm că unii dinozauri carnivori au dezvoltat fălci lipsite de dinți, dar în locul acestora au crescut vârfuri de osoase acoperite cu un strat de smalț. Aceste vârfuri trebuiau să fie deosebit de utile pentru spargerea ouălor.

Se estimează că dinozaurii carnivori au trăit aproximativ 160 de milioane de ani, dispărând împreună cu restul acestor animale preistorice.

Evident, în această perioadă îndelungată, au suferit și diverse schimbări: picioarele lor posterioare au devenit și mai lungi și mai subțiri, creierul lor a crescut în dimensiune și viziunea lor s-a îmbunătățit.

Dinozauri carnivori din triasic


Triasicul este una dintre cele trei perioade care alcătuiesc Era Mesozoică, cunoscută și sub numele de epoca dinozaurilor. Se estimează că a început acum 252 milioane de ani și s-a încheiat acum 201

Go up