Vulturul

Vulturul

INDEX

Unul dintre animalele preferate de marea majoritate a oamenilor este vulturul. Acești prădători înaripați sunt eleganți, agili, rapizi și foarte silențioși, ucigând chiar și fără ca victima să-și dea seama că este în pericol. Dacă vă plac aceste animale, vă vom arăta cele mai importante specii, oferindu-vă informații detaliate despre locul în care trăiesc, cum se hrănesc și chiar cum se reproduc.

CATEGORII DE VULTURI

Vulturul pleșuv

Vultur pleșuv

Caracteristicile vulturului

Caracteristicile principale ale acestei păsări mari constau în principal în corpul lor aerodinamic. Vulturii, spre deosebire de multe alte păsări, au corpul poate ceva mai suplu, cu aripi largi și un cap mic, dar cu ochi mari. Se spune că un vultur își poate vedea, în timpul zborului, ținta la câțiva kilometri distanță, urmărind-o pe furiș de la înălțime pentru a o vâna. Penajul este de obicei maro-maroniu, ca în cazul vulturului auriu, dar poate varia foarte mult în funcție de tipul de vultur pe care îl vedeți, unii vulturi având o culoare cenușie, cum ar fi vulturul harpie.

  • Dimensiune: 70 - 95 cm
  • Clasa: Păsări
  • Ordin: Accipitriformes
  • Denumire științifică: Aquila chrysaetos
  • Greutate: 450 grame - 7 kilograme
  • Durata vieții: 14 - 25 de ani
  • Alimentație: Carnivoră
  • Hrana: Carnivoră (pești, mamifere, insecte, reptile)
  • Reproducere: ovipară
  • Răspândire: peste tot în lume, cu excepția Antarcticii
  • Perioada de incubație: 30 - 50 de zile
  • Origine: acum 150 de milioane de ani

În plus, deoarece toți vulturii sunt prădători și, prin urmare, potențial carnivori, au în posesie mai multe arme pe care le folosesc la vânătoare și care îi fac să fie un animal foarte letal. Pe de o parte, au gheare mari și foarte puternice, acestea sunt foarte dure și ascuțite, pentru că acționează ca un dispozitiv de prindere a prăzii, reușind să o țină în timp ce zboară, putând transporta victime foarte grele, atâta timp cât nu le depășesc greutatea. Pe de altă parte, ciocul vulturului este curbat iar partea finală a ciocului său, se termină cu o margine ascuțită care îl ajută să separe pielea de carnea internă cu care preferă să se hrănească.

Unde trăiesc vulturii

Pot fi găsite în aproape orice regiune a lumii, atâta timp cât locul în care trăiesc nu este prea rece și nu are temperaturi extreme. În ciuda acestei largi distribuții, nenumărate studii au arătat că o proporție mai mare de vulturi trăiesc în emisfera nordică decât în emisfera sudică.

Atunci când vorbim despre ciclurile de migrație ale vulturilor, există mai multe clasificări care trebuie făcute. Există vulturi care, atunci când vine iarna, tind să migreze spre locuri mai calde, în general spre sud, părăsind zona de cuibărit și cuibul principal pentru a se muta într-un cuib secundar pe care îl folosesc de obicei în acest scop. Cu toate acestea, există alții care, datorită abundenței de hrană și temperaturii optime, s-au adaptat perfect la aceste ierni, rămânând mereu în același loc pentru tot restul vieții lor.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că una dintre curiozitățile lor este că, dacă o populație de vulturi simte că poate trăi în condiții perfecte în cuibul lor principal în acea iarnă, vor rămâne.

Ce mănâncă vulturii

După cum s-a menționat într-o secțiune anterioară, vulturii trebuie să se hrănească cu alte viețuitoare pentru a obține nutrienți și, astfel, pentru a rămâne în viață. Dieta vulturului este foarte variată, atât în cadrul unei singure specii, cât și ca o categorie generală. Printre alimentele obișnuite ale tuturor acestora se numără iepurele, deoarece acest mamifer se găsește practic în toate pădurile și zonele în care trăiește vulturul și, având în vedere ușurința de reproducere și abundența acestuia, este o pradă ușoară, devenind o pradă generalizată pentru toate aceste păsări. Altele se hrănesc chiar cu maimuțe, cum ar fi vulturul mâncător sau Filipinez. Sunt, de asemenea, buni pescari, deși nu toți fac acest lucru, deoarece cuibul trebuie să fie foarte aproape de un râu sau de un lac pentru ca acest lucru să se întâmple.

În ultimă instanță, vulturul se hrănește cu cadavre de animale, deși acest lucru nu este cel mai frecvent.

Reproducerea vulturilor

Vulturii sunt animale care, de obicei, au un singur partener în viață, cu excepția cazului în care acesta moare prematur, astfel încât își vor căuta un alt partener în următorul sezon de împerechere. Femela de vultur depune în medie două sau trei ouă, deși numai unul dintre acestea eclozează. Motivul este că, atunci când primul pui iese din ouă, acesta va fi hrănit primul, iar până la ieșirea celui de-al doilea pui, primul născut a crescut mai mare și mai puternic, luându-i toată hrana și speranța de viață celuilalt.

Perioada de incubație variază, cu cât vulturul este mai mare, cu atât acest proces va dura mai mult. După ce au eclozat, atât tatăl, cât și mama vor avea grijă de puii lor până la o perioadă de cel mult o jumătate de an, când aceștia pot fi văzuți zburând sau vânând pe cont propriu, moment în care decid să părăsească cuibul parental pentru a începe o nouă viață, chiar dacă în apropierea lor.

Amenințări la adresa vulturului

Există multe specii de vulturi care sunt în pericol de dispariție, principala cauză fiind acțiunea omului. Vulturul, deși este unul dintre singurii prădători de pe teritoriul în care se află, se confruntă cu multe probleme, deoarece, încetul cu încetul, zonele în care trăiește de obicei sunt tăiate și defrișate. În același mod, se creează drumuri în păduri, se întind linii electrice prin mediul rural, făcându-i să să moară electrocutați de firele de înaltă tensiune în timp ce zboară.

Deși există numeroase reglementări privind conservarea vulturilor în toate țările și teritoriile în care vulturii sunt pe cale de dispariție, vânătorii continuă să împuște vulturi, reducând numărul acestora în fiecare an.

Imagini cu vulturi

Dacă doriți imagini cu vulturi, nu mai căutați, pentru că aici veți găsi cele mai bune imagini cu vulturi din toată lumea de pe internet. Priviți-le și bucurați-vă de ele oricând doriți.

Vulturii sunt animale impresionante. Corpurile lor uriașe, ghearele ascuțite și ciocurile puternice îi fac să fie vânători excelenți și sunt, de asemenea, foarte frumoși datorită diferitelor nuanțe de culoare pe care le au pe corp. Cei mai populari vulturi de pe planetă sunt vulturul auriu și vulturul pleșuv, ambii prezenți în Statele Unite și Mexic. Cu toate acestea, în Europa mai există vulturul imperial iberic și vulturul imperial de est, în timp ce în Africa se află vulturul încoronat.

După cum puteți vedea, există multe lucruri interesante despre vulturi pe care poate nu le știți, iar dacă doriți să aflați cum arată, unde trăiesc sau cât de mari sunt atunci când sunt în plin zbor cu aripile întinse, aici le puteți descoperi și admira datorită imaginilor noastre cu vulturi pentru descărcare. Luați-le oriunde doriți pe tableta sau laptopul dumneavoastră și bucurați-vă de ele ca tapet sau ca parte a unei prezentări pe care ați realizat-o.

Dacă aveți nevoie de imagini cu vulturi pentru a le împărtăși, nu ezitați să răsfoiți galeria noastră. Veți fi impresionați de atâtea imagini reale, cu vulturi în mediul lor natural.

Videouri Vulturi

Go up